Flavia Pennettaová | foto: AP

Vrať se k tenisu, snaží se Fognini přesvědčit manželku Pennettaovou

  • 2
Italský tenista Fabio Fognini se snaží přesvědčit manželku Flavii Pennettaovou, aby se po pěti letech vrátila k profesionální kariéře. Za vzor matce svých dvou dětí dává i Belgičanku Kim Clijstersovou, jež absolvovala po narození potomků dokonce dva comebacky.

Nyní osmatřicetiletá Pennettaová ukončila kariéru krátce poté, co na US Open 2015 získala svůj jediný grandslamový titul ve dvouhře. S Fogninim mají tříletého Federica a od loňského prosince také dceru Farah.

„Snažím se dostat Flavii na rok 2021 k tenisu, jako Kim Clijstersovou,“ řekl Fognini listu Corriere della Serra. „Už jsem o tom mluvil s Francescou Schiavoneovou a Corradem Barazzutim, budou ji trénovat a já budu jejím manažerem. Už mám dokonce připravený program turnajů,“ uvedl loňský vítěz prestižního turnaje v Monte Carlu.

Fabio Fognini 

Belgičanka Clijstersová se po porodu prvního dítěte vrátila na kurty v roce 2009 a vyhrála tři grandslamové turnaje. Už jako trojnásobná matka absolvovala bývalá světová jednička comeback na začátku letošní sezony, jež je aktuálně do poloviny července přerušena kvůli koronavirové pandemii.

A světová jedenáctka Fognini si nedokáže představit, kdy by se mohl tenisový rok znovu rozběhnout. „Jak by si nějaký ředitel turnaje nyní mohl vzít na zodpovědnost zdraví hráčů, svých zaměstnanců, novinářů a diváků? Nemám strach, že virus chytím, ale to, že ho rozšířím. Už nejsem sám, jsem manžel a otec,“ uvedl vítěz devíti turnajů ATP.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga