Dominic Thiem a jeho podrážděná reakce na Roland Garros.

Dominic Thiem a jeho podrážděná reakce na Roland Garros. | foto: AP

Promiňte, Sereno. Thiem se chce usmířit, nabídl společnou čtyřhru

  • 165
Rakouský tenista Dominic Thiem se chce usmířit se Serenou Williamsovou. Do té se pustil na Roland Garros, když ho pořadatelé donutili kvůli americké hvězdě předčasně ukončit tiskovou konferenci. Poražený finalista z pařížské antuky by si s bývalou světovou jedničkou rád zahrál smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu či na US Open.

Williamsová si chtěla po překvapivém vyřazení ve třetím kole s krajankou Sofií Keninovou odbýt mediální povinnosti co nejdříve a nechtěla čekat v tiskovém centru. Organizátoři turnaje proto vyzvali Thiema, aby uvolnil spěchající Američance místnost. Rakušan pak tenistku obvinil, že „odhalila svou špatnou povahu“.

„Nejspíš to nebyla její chyba. Když se na to podívám zpětně, je legrační, že se taková organizační chyba stane na grandslamovém turnaji. Teď jen nechápu, že jsem tak moc vyletěl,“ uznal Thiem.

„To, čeho dosáhla, považuju za neuvěřitelné, senzační. Rád bych jí to vynahradil v mixu ve Wimbledonu nebo na US Open,“ dodal na adresu majitelky 23 grandslamových titulů ve dvouhře, 14 ve čtyřhře a dvou v mixu.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga