Čtyřhru vyhrály Američanky, Tauziatová končí

  • 2
New York - Soutěž v ženské čtyřhře se na US Open dostala do rukou domácích hráček. Nejvýše nasazené Lisa Raymondová a Rennae Stubbsová ve finálovém duelu zdolaly za dvě hodiny pár Poová-Meserliová, Tauziatová. Nesmírně vyrovnaný zápas se rozhodoval až ve třetím setu, který Američanky vyhrály 7:5. Francouzka Tauziatová po porážce oznámila, že končí svou kariéru.

Zatímco ve finále mužského deblu domácí favorité Johnson s Palmerem neuspěli, domácí ženy daly na jejich neúspěch zapomenout. Přestože další Američanka Poová-Meserliová s Francouzkou Tauziatovou bojovaly srdnatě, k vítězství nad turnajovými jedničkami jim krůček zbýval. Raymondová se Stubbsovou vyhrály 6:2, 5:7, 7:5 a vybojovaly tak titul na posledním grandslamu sezony.

Francouzka Nathalie Tauziatová při předávání cen oznámila, že tímto zápasem končí se svou tenisovou kariérou. Čtyřiatřicetiletá hráčka narozená ve Středoafrické republice se dokázala propracovat na třetí místo světového žebříčku a největším úspěchem bylo finále Wimbledonu, kde v roce 1998 podlehla Janě Novotné. Její výsledek v deblu na letošním US Open je tak dalším vrcholem kariéry.

US OPEN - PAVOUKY, VÝSLEDKY

Finále čtyřhry: Raymondová, Stubbsová (1-USA) - Poová-Messerliová, Tauziatová (4-USA/Fra.) 6:2, 5:7, 7:5


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga