Če

Če | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Kvitová v Ostravě rozdává úsměvy, Šafářová začne s tréninkem ve středu

  • 6
Že by české tenistky trápily špatné výsledky z úvodu sezony? Nebo, že by je ničily zdravotní problémy? Tak to, aspoň na venek, není na hráčkách vůbec znát. Na prvním tréninku v ostravské ČEZ Aréně před víkendovým utkáním 1. kola Fed Cupu s Australankami sršely úsměvy.

Leč na kurt nebyly všechny.

Lucii Šafářovou pobolívá koleno, takže se na dvorci ukáže až ve středu. "Nehrála tři dny, měla pauzu, takže zítra uvidíme, jak na tom je," řekl kapitán Petr Pála.

Na prvním tréninku ho příjemně překvapila Petra Kvitová. "Při zápasech je samozřejmě vidět, že se jí tak nedaří, ale na tréninku je naprosto v pohodě, hrála velice slušně," prohlásil.

Jen lehce si zahrála Lucie Hradecká, která dobrala antibiotika. Jak je na tom? Bude s Andreou Hlaváčkovou připravená nastoupit do případné nedělní rozhodující čtyřhry?

"Je to lepší," potvrdila samotná tenistka. "Dneska jsem byla poprvé hrát. Do neděle je času dost."

V minulých dnech ji trápil kolaps imunitního systému. "Chytla jsem nějaký bacil, ale už je to za mnou." Přiznala, že na kurtu to ještě nebylo tak, jako při plném tréninkovém zatížení. "Únava je znát, ale věřím, že dobrým spánkem a jídlem znovu získám ztracené síly."

Ač měla zdravotní potíže, musela minulý týden na otočku letět na turnaj do Paříže, aby dokázala, že je opravdu nemocná. Nešlo to udělat jinak? "Šlo, ale za pět tisíc dolarů," zmínila Hradecká případnou sankci.

Teď už je zpátky na kurtu a věří v úspěch družstva proti Australankám. Bere roli favoritek, byť výsledkově českým tenistkám vstup do tohoto roku nevyšel. "Ale žebříčkově favoritkami jsme," upozornila Hradecká. „A jsme doma, kde nám to jde. Nemáme důvod jít do víkendu s obavami, že neuspějeme. Jdeme si pro výhru."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga