Jusine Heninová

Jusine Heninová | foto: AP

Bývalá tenisová jednička Heninová ohlásí návrat, tvrdí belgická média

  • 2
Z Belgie přicházejí zaručené zprávy o dalším velkém tenisovém comebacku. Po Kim Clijstersové, která svůj návrat završila báječným triumfem na US Open, se podle tamních médií chystá zpátky na kurty také bývalá světová jednička Justine Heninová.

Belgická vítězka sedmi grandslamových turnajů ukončila kariéru v 25 letech loni v květnu, kdy vévodila světovému žebříčku.

Teď má v úterní večerní zpravodajské relaci soukromé televizní stanice RTL-TVI ohlásit, že se od ledna příštího roku znovu začne objevovat na turnajích WTA. Už koncem tohoto roku by měla absolvovat exhibice v belgickém Charleroi a Dubaji.

Sedmadvacetiletá rodačka z Lutychu vyhrála na okruhu WTA celkem 41 turnajů a tenisem vydělala téměř 20 milionů dolarů. Z turnajů "velké čtyřky" nevyhrála pouze Wimbledon, i když byla dvakrát ve finále.

Konec kariéry oznámila Heninová dva týdny před loňským Roland Garros, na kterém předtím čtyřikrát triumfovala, s tím, že jí na kurtu už chybí emoce a že jde o definitivní rozhodnutí.

V poslední době se však spekulovalo o jejím možném návratu a Belgičané začali doufat, že opět uvidí na turnajích obě své někdejší hvězdy. Clijstersová, další bývalá první hráčka světa, rok a půl po narození dcery získala grandslamový titul.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga