Maria Šarapovová

Maria Šarapovová | foto: AP

Bude sportovní svatba? Šarapovová se zasnoubila se šampionem NBA

  • 4
Chystá se velká sportovní svatba? Možná. Tenisová hvězda Maria Šarapovová se totiž v úterý zasnoubila se svým přítelem - basketbalistou Los Angeles Lakers Sašou Vujačičem. Ten ji požádal o ruku v den jejich prvního výročí seznámení.

Šestadvacetiletý slovinský basketbalista se k žádosti o ruku o tři roky mladší ruské divy odhodlal při grilování s přáteli.

"Musel jsem to udělat jako gentleman. Jsem zřejmě ze staré školy," usmíval se Vujačič, dvojnásobný vítěz NBA. "Ale teď už to máme za sebou a jsme oba šťastní," dodal.

Termín svatby zatím nebyl stanoven.

Šarapovová je bývalou světovou jedničkou. V roce 2004 získala v sedmnácti letech svůj první grandslamový titul, když vyhrála Wimbledon. Na grandslamech poté triumfovala i v letech 2006 (US Open) a 2008 (Australian Open).

Derek Fisher jako oběť oslav spoluhráče Saši Vujačiče po triumfu LA Lakers v NBA

Saša Vujačič (vpravo) při oslavách loňského titulu v NBA

V posledních letech ale hodně absentovala kvůli zraněnému ramenu, momentálně jí v žebříčku patří 18. místo.

Vujačič se nedávno vrátil k basketbalu po otřesu mozku, který utrpěl po úderu loktem od svého spoluhráče Lamara Odoma v přípravě na novou sezonu. V loňském ročníku NBA měl v 67 zápasech průměr 2,8 bodu. Loni po sporu s domácí federací odmítl dále reprezentovat.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga