Bratři Bryanové svoji misi splnili

  • 5
Ostrava - Američtí bratři Bryanovi jsou jednovaječná dvojčata. Starší je levák Bob a spolu s mladším Mikem tvoří v současnosti nejlepší debl světa. Loňskou sezonu ukončili potřetí za poslední čtyři roky jako nejlepší pár planety. Hráli osm grandslamových finále v řadě, získali v nich sedm titulů.

A po sobotní výhře nad českým párem Dlouhý-Vízner mohou hrdě hlásit: "Vyhráli jsme deset z jedenácti deblových zápasů v Davisově poháru."

Jaká byla vaše jubilejní výhra v Davis cupu?
Mike: Češi odehráli vynikající zápas, přizpůsobili se naší hře a to jim pomohlo ke kvalitnímu výkonu. V rozhodujících chvílích to bylo trošku o štěstí a o zkušenostech.

Jak se vám hrálo v atmosféře, která především ze začátku připomínala spíše hokejový zápas?
Mike:
To vzniklo nedorozuměním na začátku. My jsme opravdu nehráli dvakrát, tam bylo promáchnutí míče, nebylo to nic záměrného. Atmosféra byla dobrá.

Nečekali jste, že český kapitán provede v sestavě změnu a nastoupí proti vám i česká jednička Tomáš Berdych?
Bob:
Čekali jsme, že budou hrát původně nominovaní hráči. Jsou to skvělí hráči, již jsme se s nimi na turnajích párkrát potkali. Předpokládali jsme, že se Berdych bude šetřit a víme, že Ivo Minář teprve začíná a ještě na to nemá.

V současné době máte vynikající formu. Myslíte, že můžete v deblovém světě získat podobnou pozici, jako má Roger Federer ve dvouhře nebo měli před vámi ve čtyřhře populární Woodies?
Mike:
Myslím, že takovou pozici, jako má Federer v deblu ani získat nemůžete. Nezodpovídáte totiž jenom za sebe, v páru jste dva. A nemůžete ovlivnit výkonnost toho druhého, jeho zdravotní či psychický stav.

Říká se o vás, že máte všechno společné. Bydlíte v jednom domě, máte jeden společný účet, veškerý volný čas trávíte spolu...
Mike:
...společnou přítelkyni... (smích)

...je to pravda nebo jde o mediální mýty?
Bob:
Tak přítelkyni společnou nemáme, a ještě máme každý vlastní zubní kartáček. Jinak zatím spolu trávíme veškerý čas, takže nepotřebujeme mít každý vlastní bydlení. Ale až to přijde, určitě nám nebude činit problémy žít každý samostatně.

Tenisté USA Mike (vlevo) a Bob Bryanovi v daviscupovém utkání proti českému páru Dlouhý - Vízner. Američané zápas vyhráli 6:4, 6:4, 6:4 a získali tak pro svůj tým druhý bod.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga