Bedáňová ze sebe měla radost

  • 1
Londýn - Bez velkých potíží a s přehledem hráčky, jež si zaslouží být mezi nasazenými, zvládla Dája Bedáňová svůj vstup do letošního Wimbledonu. Hladkým vítězstvím nad Nizozemkou Noorlanderovou si poprvé v kariéře vybojoval postup do 2. kola tohoto grandslamu. "Já myslím, že můžu být spokojená; 6:1, 6:2 je hladký výsledek. Myslím, že jsem hrála dobrý tenis," pochválila se po úspěchu.

Bedáňová připustila, že na začátku byla trochu nervózní. Rychle se však dokázala uklidnit a pak už hrála v pohodě hru, která jí vyhovovala. Snažila se nemyslet na to, že na Wimbledonu ve dvouhře mezi dospělými dosud žádný zápas nevyhrála. Sebejistotu jí dodal i výsledek z Eastbourne minulý týden, kde se dostala do semifinále.

V dalším kole se utká s Tunisankou Selimou Sfarovou. "Právě dnes ráno jsem s ní náhodou trénovala," řekla po zápase Bedáňová o své příští soupeřce. Už s ní i jednou hrála, a to na tvrdém povrchu - a zvítězila. "Nic lehkého to nebude. Bude chodit po servisu na síť. Do všeho dává rány, střílí," vypočítala šestadvacátá nasazená přednosti příští soupeřky. "Bude to o rychlosti," dodala.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga