Britská tenistka Katie Boulterová a Australan Alex de Minaur tvoří v soukromém...

Britská tenistka Katie Boulterová a Australan Alex de Minaur tvoří v soukromém životě pár, na Wimbledonu 2023 si spolu zahráli smíšenou čtyřhru. | foto: Profimedia.cz

Z partnerů soupeři. Pikantní, říká Britka. Nechci se ztrapnit, bojí se Australan

  • 3
Klání smíšených družstev United Cup, kterým v pátek odstartuje nová tenisová sezona, přináší některým účastníkům nečekané výzvy. Třeba z Australana Alexe de Minaura a Britky Katie Boulterové, kteří v soukromém životě tvoří pár, udělá na čas rivaly, jejich země totiž hned první den hvězdně obsazené soutěže podstoupí vzájemný duel. A tak se partneři pořádně špičkují, počítají i s možností, že se v mixu postaví přímo proti sobě.

„Soutěž je pro nás díky tomu hodně pikantní, musím přiznat, že se popichujeme hodně,“ vypráví Boulterová, 56. tenistka světového žebříčku, pro stránky Britské tenisové asociace LTA.

Dvanáctý hráč pořadí ATP de Minaur už před časem líčil: „Jsme nepřátelé, nedáváme si žádné rady. Ona se ze mě snaží dostat, co jsem dělal v přípravě a jestli budu hrát, ale já neustoupím. Katie zjistí, že reprezentovat pro mě znamená opravdu hodně.“

Early Xmas celebration with most of the fam ❤️ Someone’s gotta be the grinch ‍♂️

23. prosince 2023 v 11:44, příspěvek archivován: 28. prosince 2023 v 11:48

Oba společně strávili Vánoce, v pátek v Perthu jakožto singlové jedničky svých zemí nejspíš naskočí do dvouher. Budou tak proti sobě fandit z lavičky, následně mohou vyrazit i do závěrečného mixu, který za případného stavu 1:1 rozhodne o celkovém vítězi úvodního souboje skupiny C.

„Doufám, že šanci zahrát si proti sobě ve smíšené čtyřhře dostaneme. Jeden z nás by pak měl právo vychloubat se na hodně dlouhou dobu,“ usmívá se Boulterová.

Tenisový megarok. Grandslamy, rekordy i olympiáda. Co slibuje sezona 2024?

De Minaur by však v australské nominaci radši přepustil místo čtvrtému deblistovi světa Matthewovi Ebdenovi. „Já rozhodně nejsem specialista na čtyřhru, nechci jít na kurt a ztrapnit se,“ žertuje.

S Boulterovou si na letošním Wimbledonu zahráli smíšenou čtyřhru bok po boku, v pátek v Perthu se mohou postavit každý na jinou stranu sítě. Nicméně už jen tím, že se ocitnou v znesvářených táborech, zařídí zdravě třaskavý začátek sezony.

„Moc se těšíme, bude to velká zábava,“ shodují se partneři.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga