Agassi nechce hrát noční finále

  • 1
Melbourne - Americký tenista Andre Agassi je proti tomu, aby se finále Australian Open hrálo v noci. Obhájce titulu tvrdí, že by pořadatelé neměli nic měnit. Reagoval tak na slova ředitele turnaje Paula McNameeho, který prohlásil, že o tom uvažuje. Poprvé se finále grandslamového turnaje hrálo v noci loni na US Open. Za umělého osvětlení se uskutečnilo finále ženské dvouhry. Změna se u fanoušků setkala s velkým ohlasem a příznivě se k ní staví i McNamee, který se nechal slyšet, že by se tento model měl na Australian Open zavést do dvou let.

"Jistě, každý noční zápas, který jsem tu hrál, měl skvělou atmosféru," přiznal Agassi na tiskové konferenci v Melbourne. "Ale podle mě tím turnaj přijde o to, čím se liší od ostatních. Mám na mysli hlavně vedro na kurtu a s tím spojenou enormní fyzickou zátěž v případě, že se hraje pět setů," zdůraznil Američan.

Pokud by se finále hrálo v noci, bylo by to podle Agassiho úplně o něčem jiném. "Turnaj by přišel o svou výjimečnost. Byla by to škoda. Proto bych raději zůstal u toho, že se finále bude hrát ve dne," dodal obhájce titulu.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga