Doporučujeme

Guus Hiddink má dobré vztahy s Romanem Abramovičem, majitelem Chelsea. Přivedou ho do londýnského klubu?

Guus Hiddink má dobré vztahy s Romanem Abramovičem, majitelem Chelsea. Přivedou ho do londýnského klubu? | foto: Heinz-Peter Bader, Reuters

Favoritem na kouče Chelsea je Hiddink, sází se i na outsidera Mourinha

  • 11
Přijde do Chelsea nizozemský odborník Guus Hiddink? Je hlavním favoritem. Nebo fotbalového brankáře Petra Čecha a spol. znovu povede izraelský kouč Avram Grant? Šéfové londýnského klubu hledají nového trenéra a sázkaři se baví novou možností.

Vedení klubu v pondělí odpoledne pro špatné výsledky i výkony vyhodilo brazilského trenéra Luize Felipeho Scolariho. Dále čtěte: Brankář Čech bude mít v Chelsea nového kouče, Scolariho odvolali. "Hledání nového trenéra už začalo a doufáme, že ho brzy najdeme," uvedli šéfové Chelsea v oficiálním prohlášení.

Sázkové kanceláře okamžitě vypsaly kurzy na nového trenéra. Nejlíp z nich vycházel právě Hiddink. A že je skutečně hlavním adeptem, potvrdil sám už odpoledne. "Jednám s Chelsea," přiznal současný trenér ruské reprezentace. "Kdyby to byl jiný klub, řekl bych okamžitě ne. Ale Chelsea je něco jiného."

Hiddink však nechce opustit ruskou reprezentaci. "Problém v tom nevidím. Už když jsem vedl Austrálii, tak jsem současně trénoval v PSV Eindhoven, takže vím, co to obnáší." Dále čtěte: Kouče Scolariho potopili Čech, Ballack a Drogba, uvádí The Sun.

Jak to tedy dopadne?

Hlavní favorité

Guus Hiddink
Pro většinu sázkových kanceláří hlavní favorit na uvolněné místo. Jako o kandidátovi na kouče Chelsea se o něm mluvilo už v létě 2008, ale tehdy on raději prodloužil smlouvu u ruské reprezentace. S vlastníkem londýnského klubu a ruským miliardářem Romanem Abramovičem má dobré vztahy a proslýchá se, že právě Abramovič platí Hiddinkovi za koučování národního týmu. (Kurzy: 6 - 4 - 8)

Frank Rijkaard
U některých sázkových kanceláří je dokonce hlavním favoritem. Důvody: má za sebou úspěšné roky v Barceloně, je  momentálně bez smlouvy v klubu, a tedy snadno dostupný. Navíc vyznává útočný fotbal. (Kurzy: 4,5 - 5 - 4,3)

Gianfranco Zola
Legenda Chelsea z konce minulého století. Přestoupil v listopadu roku 1996 a nastřílel za ni 89 branek v 249 zápasech. Podílel se na zisku FA Cupu v letech 1997 a 2000 a v roce 1998 vstřelil vítězný gól proti Stuttgartu ve finále Poháru vítězů pohárů. Italský kouč už sice oznámil, že nechce opustit West Ham, přesto patří k favoritům. (Kurzy: 5,5 - 5 - 11)

Pozn: Kurzy v pořadí: Skybet - William Hill - Betfair. Betfair je sázková burza -  nefunguje jako klasická sázková kancelář, zde si kurzy nabízejí navzájem samotní uživatelé, proto jsou většinou daleko vyšší. Kurzy jsou uvedeny ve formátu, který používají české sázkové kanceláře.

Mluví se i o dalších jménech. Sázkové kanceláře vypisují kurzy třeba na italského kouče Roberta Manciniho, jeho krajana Carla Ancelottiho či švédského trenéra Svena-Görana Erikssona, jenž vedl i anglickou reprezentaci.

Ve hře je i bývalý kouč Chelsea - loni v létě odvolaný Avram Grant. Spekuluje se i o jeho předchůdci v klubu: Josem Mourinhovi.

(Ne)Možné návraty?

Avram Grant
První bláznivý návrat? Přestože Chelsea v minulém soutěžním ročníku dovedl do finále Ligy mistrů a v anglické nejvyšší soutěži skončil druhý, majitel Abramovič ho vyhodil a přivedl si Scolariho. Šéfové Chelsea ho údajně přemlouvají. Grant je od výpovědi bez angažmá. Mohl by se však vrátit v jiné funkci než jako trenér - třeba jako ředitel. (Kurzy: 16/1 - 14 - 16,5)

Jose Mourinho
V Chelsea působil právě před Grantem. Než v anglickém klubu v září 2007 skončil, získal s týmem dva mistrovské tituly. Momentálně trénuje Inter Milán a podle kurzů většiny sázkových kanceláří je jeho návrat nereálný. (Kurzy 34 - 20 - 44)

Kdo bude novým trenérem fotbalistů Chelsea?

celkem hlasů: 2711

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 středa 11. února 2009. Anketa je uzavřena.

Guus Hiddink
Guus Hiddink 1070

Frank Rijkaard
Frank Rijkaard 863

Někdo jiný
Někdo jiný 405

Avram Grant
Avram Grant 193

Gianfranco Zola
Gianfranco Zola 180


  • Vybrali jsme pro Vás