Doporučujeme

DOTEĎ VE ŽLUTÉM... Jenže od nové sezony už Jaroslav Balaštík za Zlín hrát nebude, dokonce se proti němu postaví hned v prvním zápase nového ročníku.

DOTEĎ VE ŽLUTÉM... Jenže od nové sezony už Jaroslav Balaštík za Zlín hrát nebude, dokonce se proti němu postaví hned v prvním zápase nového ročníku. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Extraliga zahájí sezonu v Boleslavi. Plzeň hostí Vítkovice, Třinec Kometu

  • 5
První zápasy byly odloženy kvůli pohřbu zesnulého Jana Marka, nový ročník hokejové extraligy tak začne v neděli druhým kolem. Program odstartuje odpoledním duelem Boleslavi se Zlínem a pokračuje večerními utkáními, z nichž nejatraktivnější se bude hrát v Plzni a v Třinci.

MLADÁ BOLESLAV - ZLÍN, neděle 18. září od 15.10

Kurzy: 2,25 x 1,44 x 4,00 x 1,53 x 2,47

Extraliga zahájí novou sezónu atraktivním zápasem vzhledem ke změnám v kádrech, které se udály v letní přestávce. Elitní střelec Balaštík patřil ke Zlínu skoro stejně tradičně jako Baťa, ale tentokrát se bude snažit vstřelit branku právě hostujícímu celku.

Od Mladé Boleslavi mnozí očekávají určitý vzestup oproti předchozím ročníkům, v nichž hrála vždy jen o existenci v extralize. Bruslařský klub prošel významnými změnami, vedle firmy Aufeer Design a města Mladá Boleslav se stal třetinovým vlastníkem Radim Vrbata. Kádr společně s kanonýrem Balaštíkem posílili zejména obránce Čutta (Karlovy Vary), Výborný (Sparta) a Jaroslav Hübl (Litvínov).

Zlín vedle ztráty svého klíčového střelce musí řešit i odchod Ivana Rachůnka do Sparty. Velkou posilou by však měl být navrátilec z Petrohradu Čajánek, který má zkušenosti i ze St.Louis, Kazaně nebo Dynama Moskva.

TIP: Mladá Boleslav v kurzu 2.25
TIP Františka Kučery: Mladá Boleslav v kurzu 2.25

PARDUBICE - LIBEREC, neděle 18. září od 17.00

Momentka z extraligového utkání Pardubice - Liberec

Kurzy: 1,90 x 1,31 x 4,20 x 1,75 x 2,99

Pardubický celek oslabili zkušení Kaberle a Svoboda, kteří shodně zamířili do Plzně. Nejvýraznější posilou by naopak měl být Sičak, který přichází z finského Oulu.

Liberec možná trochu překvapivě nenabídl smlouvu Podkonickému, který tak odešel do Brna. Nepovedené play-off bylo důvodem odchodu Hořavy z libereckého kádru. Do KHL v Popradu odešel Hunkes, na hostování byli uvolněni do Boleslavi Plodek a Rýgl. Bílí tygři před sezónou neposílili a do kádru přivedli pouze Haye a mladé hráče Bortňáka a Vlacha. Největší posilou se tak může jevit uzdravení obránce Jana Výtiska.

TIP: Pardubice v kurzu 1.90
TIP Františka Kučery: Pardubice v kurzu 1.90

SLAVIA - KARLOVY VARY, neděle 18. září od 17.00

Brankář Karlových Varů Lukáš Mensator inkasuje v utkání se Slavií.

Kurzy: 1.88 x 1.30 x 4.20 x 1.76 x 3.04

V O2 aréně se odehraje utkání dvou týmů, které ještě nedávno dominovaly hokejové extralize, ale aktuálně se spíš soustředí na ekonomickou stabilitu klubu.

V Edenu i v Karlových Varech se musí šetřit. Pro Slavii je obtížným faktem, že "domácí" stadion v Edenu má sice výjimku pro zápasy Tipsport Extraligy, ale zároveň má Slavie uzavřený dlouhodobý pronájem na utkání v nejdražší hale v zemi. A to je významná položka v rozpočtu klubu, kterou nelze investovat do hráčů - finanční situace neumožňuje výraznější posílení kádru.

Tipujte výsledky extraligy

Zapojte se do soutěže o ceny v hodnotě 10 tisíc korun a další prémie

Karlovy Vary jsou v podobné situaci, majitel klubů údajně zvažoval i prodej licence. Kádr prošel změnami a odešli hráči, kteří nechtěli akceptovat snížení gáží.

Hráči, kteří zůstali v klubu, naopak souhlasili se snížením svých platů a zmírnili tak alespoň částečně tlak na napjatý rozpočet Karlových Varů. Nejvýraznější posilou je zřejmě Gulaši ze Sparty.

TIP: Remíza v kurzu 4.30 (minimální vklad!)
TIP Františka Kučery: Slavia v kurzu 1.88

TŘINEC - KOMETA BRNO, neděle 18. září od 17:00

Třinecký David Květoň se snaží překonat Jiřího Trvaje v brance Komety.

kurzy: 1,80 x 1,27 x 4,30 x 1,84 x 3,22

Duel mezi ambiciózními týmy Třince a Brna slibuje zajímavou bitvu, v níž by mělo padnout hodně gólů. Třinec oslabily především odchody hráčů do týmů KHL: Růžičky do Chabarovsku, Krajíčka do Minsku a Duby (ze zlínského hostování) do Popradu. Do švýcarského Klotenu zamířil forvard Polák.

Brno posílili útočníci, kteří oblékali v minulosti dres Liberce: Podkonický a Čermák, jenž ovšem v předchozí sezóně hrál za Nižnij  Novgorod v KHL. Ze Slavie doplnili Kometu Žižka a Pospíšil.

Brno loni skutečně hrálo jako "kometa", na počátku výrazně zářilo, aby postupně "haslo". Klubu, který má výraznou podporu fanoušků, zřejmě návštěvy ještě v této sezóně stoupnou. Fotbalisté Brna sestoupili z první ligy a basketbalový klub prodal licenci na nejvyšší soutěž.

TIP: Remíza v kurzu 4.30 (minimální vklad!), případně neprohra hostů v kurzu 1.84
TIP Františka Kučery: Remíza v kurzu 4.30

KLADNO - SPARTA, neděle 18. září od 17:30

NAPADÁNÍ. Ondřej Kratěna ze Sparty mezi hráči Kladna Jaroslavem Kallou (vlevo) a Jiřím Kuchlerem.

Kurzy: 2,35 x 1,48 x 4,00 x 1,48 x 2,35

Půjde o tradiční duel mezi kluby, které procházejí výraznou přeměnou. Kladenský hokej poprvé budou reprezentovat Rytíři, kterým potřebnou podporu dává legendární rodák Jágr.

Kádr se tvořil za pochodu, došlo však k finančnímu zabezpečení klubu a tím k faktické záchraně. Nyní se tak Kladno může soustředit na sportovní stránku. Prvními kladenskými posilami alespoň pro začátek sezóny jsou Hlaváč z Linköpingu, Skrbek z Frölundy a Hořava z Liberce.

Sparta na loňské trápení reagovala výraznými změnami v kádru. Za nejvýznamnější odchody lze považovat změnu dresu Výborného, Kratěny, Kůrky, Smoleňáka, Gulašiho a Bartánuse. Do týmu naopak přišli Tenkrát, Krstev, Jánský a bratři Rachůnkové.

TIP: Sparta v kurzu 2,35 (minimální vklad!)
TIP Františka Kučery: Kladno v kurzu 2,35

LITVÍNOV - BUDĚJOVICE, neděle 18. září od 17:30

Radost litvínovských hokejistů

Kurzy: 2,30 x 1,46 x 4,00 x 1,51 x 2,41

Litvínov stabilizoval rozpočet a současná situace by měla umožnit výraznější posílení kádru, ale na větší posily tým zatím čeká. Po sezoně přišel o velké opory Vopata a Jánského.

Ovšem ani České Budějovice nepředstavily posily, které by měly změnit hru týmu. V tomto utkání láká vypsaný kurz na Litvínov.

TIP: Výhra Litvínova v kurzu 2,30
TIP Františka Kučery: České Budějovice v kurzu 2,41

PLZEŇ - VÍTKOVICE, neděle 18. září od 17:30

Momentka z utkání Plzeň - Vítkovice

Kurzy: 1,80 x 1,26 x 4,20 x 1,84 x 3,28

Plzeň se stává nejsportovnějším městem Česka. Fotbalisté po dlouhé době otevřeli dveře českému klubu do Ligy Mistrů, basketbalisté nastoupí do druhé sezóny Mattoni NBL a hokejisté jsou považováni za jednoho z největších favoritů extraligy.

Klub, který zachránil šéf Straka, již loni podával velmi dobré výkony. Navíc mu před začátkem švédské ligy pomůže Hlinka. Ze Sparty přišel Kratěna, z Pardubic gólman Svoboda a z Chomutova kontroverzní křídlo Duda.

Jako první vyzkouší kvalitu Plzně hokejisté Vítkovic, kteří jsou posílení o Káňu ze Springfieldu (AHL), ale Plzeň je velmi těžkým soupeřem.

TIP: Výhra Plzně kurzu 1,80 (střední vklad)
TIP Františka Kučery: Plzeň v kurzu 1,80


  • Vybrali jsme pro Vás