Zlín si na rok vypůjčí extraligu stolního tenisu

Zlín - Bohatá sportovní nabídka v kraji se rozrůstá. V nové sezoně se na východní Moravě bude hrát také extraliga stolních tenistů. Vítěz druhé ligy Sokol Avex Zlín - Kostelec totiž využil nabídku Mokrých Lazců. „Extraligu si vypůjčíme na rok,“ vysvětlil manažer klubu Antonín Výmola. Kvůli pronájmu vznikl nový oddíl Avex Zlín, který však pro domácí zápasy využije sportovní haly v Hluku.

„Chtěli jsme samozřejmě hrát ve Zlíně, zvažovali jsme různé možnosti, ale nakonec jsme se rozhodli pro Hluk. Mají tam s vrcholovými soutěžemi letité zkušenosti,“ objasnil Výmola.

Sezona začne až 17. září, Zlín přesto již získal už 8 posil - Tomáše Janáska z Mokrých Lazců, Richarda Febera z Havířova, Szilarda Csölleho z nejvyšší italské soutěže, Michala Kadlčka s Vratislavem Oslzlou z německé bundesligy a trio Karel Bojko, Přemysl Janoušek a Miroslav Janča z Hluku.

Odešel pouze Vladimír Mišinský, který zamířil do Německa.

Zlínská družstva budou v nadcházející sezoně kromě mužské extraligy bojovat i v 1. a 2. lize. „V extralize bychom chtěli dosáhnout na čtvrté místo, v ostatních soutěžích se pokusíme postoupit,“ naznačil manažer.

Avex nebude jediným stolně-tenisovým klubem v kraji, který hraje v nejvyšší soutěž. V extralize žen působí Spartak Hluk.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž