Zlatý pár bruslí v Praze. Dobrodruh a rusovláska

  • 1
Praha - Společně dobyli olympijské zlato v Salt Lake City 2002: věčně usměvavý elegán Gwendal Peizerat a rusovláska Marina Anissinová. Ruku v ruce vystoupí francouzští krasobruslaři i zítra při exhibici v Sazka Areně. "Ale na dovolenou spolu nejezdíme," ujišťuje Anissinová. Mimo led jsou si zcela nepodobní.

V Peizeratovi tkví dobrodružná duše. Letos křižoval Turecko na motocyklu Harley Davidson. "Bylo nás 47 strojů. Za deset dnů jsme ujeli 3600 kilometrů z východu na západ země," vypráví pro MF DNES.

"Pak jsem se potápěl v Egyptě." Nyní chystá výstup na nepálskou šestitisícovku Ama Dabla. "Osobní rekord mám 7547 metrů z Mustagaty v Pamíru. Sjížděli jsme ji na lyžích," ohromí.

Jaksi mimochodem založil i vlastní firmu. Zajišťuje bezpečnost při sportovních akcích. Anissinová žije o poznání klidněji. "Motorky? Nic pro mě. Stačí mi moje auto. Dojet na nákupy, do haly," povídá ona.

V létě se slunila u španělského moře a složila trenérské zkoušky. "V Lake Placid pracuju s mladým americkým párem," líčí. Po večerech čte knihu o francouzské historii. "Zajímají mě dějiny země, kde žiju," říká rodilá Ruska.

V Sazka Areně zahájí novou exhibiční sezonu. Na konci té minulé si Peizerat v Atlantě stěžoval: "Dny jsou už příliš monotónní." Teď se těší, překypuje energií.

"Show je jiná než závody. Žádný stres, můžete se víc otevřít divákům," tvrdí Anissinová. Na ty pražské nedá dopustit. V roce 1999 před nimi získali evropské stříbro. "Byli tehdy úžasní," vzpomíná.

Trénink na suchu aneb zkouška figury před středečním pražským vystoupením show Champions on Ice v podání tanečního páru Marina Anisinová, Gwendal Peizerat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž