Zlatý bod, oddechli si pozemkáři Hradce

Hradec Králové - Pozemní hokejisté Hradce se kochají pohledem na extraligovou tabulku. Nováček nejvyšší soutěže je po čtvrtém kole třetí se ztrátou tří bodů na Slavii. Obhájci titulu Boheminas jsou až čtvrtí. Jenže nebýt zbytečné remízy s Presidentem v posledním kole, Hradec mohl být i druhý. "Podle průběhu se může zdát, že máme zlatý bod, ale my chtěli všechny tři," řekl kapitán Marek Machút.

Domácí pozemkáře zaskočila jednoznačně defenzivní taktika Presidentu. "Bránili v jedenácti a vyráželi do brejků, ze kterých brzo vstřelili dvě branky," pokračoval Machút.

Ještě hůř bylo Východočechům po přestávce. Sice snížil Toms, ale o chvíli později prý hráči Presidentu míč do branky kopli a sudí gól uznal.

"Až potom jsme se rozjeli. Vyrovnali jsme, ale v poslední čtvrthodině jsme nedali další šance. Měli jsme vyhrát," mračil se kapitán, kterého těší alespoň pohled na tabulku. Pro Hradec, který z extraligy před dvěma roky sestoupil, je současné třetí místo satisfakcí.

A může být ještě lépe. Záleží na tom, zda ve čtvrtek porazí Hostivař. "Už i mistři z Bohemians se přesvědčili, že každý může porazit každého. Ale určitě chceme bodovat naplno," dodal Machút.

Hradec Králové - President Praha 3:3 (1:2). Branky Hradce: 34. Toms. 47. Ellinger, 56. Bendák.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž