Zklamaná Hilgertová: Světový titul je důležitější

  • 33
Praha - Dvakrát světovou šampionkou, ve Světovém poháru pokaždé na stupních vítězů. Přesto skončila Štěpánka Hilgertová v anketě Sportovec roku hůř, než očekávala. Až na pátém místě za fotbalistou Nedvědem, lyžařem Koukalem, hokejistou Hejdukem a atletem Šebrlem.

Vypadáte zklamaně.
Okomentuji to jedinou větou: Jsem ráda, že jsem neskončila pátá na mistrovství světa v Augsburgu. To bylo pro mě důležitější. Anketa se už neřídí výkonností, ale popularitou sportovního odvětví.

Opět si myslíte, že jste ztratila hlasy také proto, že jste žena?
O tom může vyprávět také Katka Holubcová. Ale mrzí mě, že Česká televize navzdory všem příslibům nakonec nezařadila přímý přenos z Augsburgu. Lidé nevidí, jak závodím, jen jednou za čtyři roky na olympiádě. To je málo.

Příští rok je olympijský. Věříte, že titul z Atén by vás postrčil k vítězství ve Sportovci roku?
Těžko. Jeden čtenář na iDNES napsal: I kdyby se Hilgertová postavila na hlavu, anketu nevyhraje - jedině, kdyby se všem ostatním nedařilo. Což jim v žádném případě nebudu přát.

V západní Evropě bývá volba rozdělená na kategorii mužů a žen. To by se vám líbilo?
Jsem pro. I basketbalistka Blahůšková si přece zasloužila účast na vyhlášení. Byla nejlepší hráčkou na Evropě. Fotbalisté se do desítky dostali tři. Proč ne ona?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž