Všichni doufají, že dráha vydrží

  • 14
Naposledy v podvečer 30. června loňského roku běželi koně dostih po cvalové dráze chuchelského závodiště. Na návrat po povodních čekali téměř 300 dní. V neděli pauza končí. Obnovená premiéra měla být na programu 30. března, dráha ještě nebyla v ideálním stavu. „Posunutí sezony bylo rozumným krokem. Dva týdny odkladu byly dobré a dráze hodně pomohly,“ s úlevou sdělil mluvčí chuchelského závodiště Jiří Zlámaný. Pozitivně jsou naladěni i trenéři, například Ferdinand Minařík.

„Rozhodnutí o posunutí sezony zachránilo dráhu, teď už vydrží. Podmínky k tréninku máme dobré, je jen škoda, že není k dispozici tréninková travnatá dráha, ale to se nedá nic dělat.“

Za tři týdny je naplánována týdenní přestávka, a tak by před prvními klasickými dostihy měla být dráha v dobrém stavu. Další oddech dostane před derby a potom celé prázdniny, a tak druhá část sezony by měla být bezproblémová.

„Přestávky v programu nám určitě pomohou,“ doplnil Zlámaný. Zájem majitelů o dostihy ve Velké Chuchli roste. Zaregistrováno je kolem 1500 cvalových koní, nejvíce za poslední roky.

Na závodišti se budou přijímat dva druhy sázek, kurzové a totalizátor. „Provedli jsme určité změny a tak věříme, že i v této oblasti nabídneme divákům lepší služby,“ řekl Václav Luka, prezident Jockey Clubu.

Vstupné se nemění. Chuchelští senioři a mládež do 15 let mají vstup zdarma. Senioři s bydlištěm mimo Velkou Chuchli si mohou koupit permanentku za 100 korun na celý rok a všichni ostatní platí 50 korun na jeden dostihový den.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž