Jaroslav Myška a kůň Holly Mill

Jaroslav Myška a kůň Holly Mill | foto: Michal Klíma, MAFRA

Chci se s Klausem probojovat do první pětky, plánuje žokej Myška

  • 0
Na pardubické závodiště se o víkendu sjedou koně z různých koutů České republiky i zahraničí. Své zástupce bude mít i stáj Jeso z Valů u Přelouče, která do nedělní Ceny Labe vyšle odchovance Loreina. V sedle šestiletého ryzáka se v druhém nejštědřejším dostihu dne představí žokej Jaroslav Myška, který je zároveň vlastníkem stáje.

"Těším se a jsem zvědavý, jak se s dostihem popere, protože tento rok startuje takřka poprvé. Začínal na krosech, ale poté měl nějaké drobné zdravotní problémy, které jsou naštěstí už vyléčeny. I proto startoval letos jen jednou v Pardubicích, kde jsem s ním doběhl třetí. Teď to jdeme vyzkoušet v této společnosti, takže uvidíme, jak se nám bude dařit," říká Myška.

Ryzákovi Loreinovi by 5 200 metrů dlouhá steeplechase cross country měla svědčit, a proto si Myška věří na dobrý výsledek.

"Skákání ho baví. Je to spíše takový silový kůň, takže oranice a distance by mu neměla nějakým způsobem vadit. Myslím si, že tam ani není nijak velká konkurence, takže bychom se tam někde mohli najít," dodává žokej, který se v nedělním programu objeví kromě Ceny Labe i ve všech dalších dostizích, včetně Velké, kde se stejně jako loni vyhoupne na hřbet osmiletého hnědáka Klause.

Se svěřencem trenéra Čestmíra Olehly bude Myška usilovat o vylepšení loňské deváté příčky. "Loni jsem šel do Velké hodně natěšený. Letos to nechávám být a radši budu mile překvapený. Nejenom já, ale i majitel, trenér a všichni lidé okolo tohoto koně by chtěli, abych se s Klausem probojoval do první pětice," věří Myška.

A koho považuje on sám vedle nejčastěji zmiňované trojice Trezor, Tiumen a Orphee Des Blines za potenciálního aspiranta na vítězství? "Osobně jsem zvědav na Al Jaze od trenéra Blechy, což je můj černý kůn," dodává.

Už v sobotu se k jednomu z rovinových dostihů postaví klisna Bajadéra. Teprve dvouletá hnědka ze stáje Jesa prokázala své kvality hned při svém prvním závodním startu letos v srpnu, kdy s ní žokej Michal Mach vyhrál dostih na závodišti v Lysé nad Labem. Stejný jezdec dostane důvěru trenérky Štěpánky Sedláčkové i nyní.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž