Večer boxu ozdobí Šuda a Kracík

Praha - Hlavní město dnes uvidí další boxerský galavečer. V Top hotelu dnes od 18 hodin začíná Večer profesionálního boxu, který ozdobí mimo jiné české hvězdy Luboš Šuda a Roman Kracík. A opět se ukazuje, že Praha má o tvrdý sport zájem. Už včera pořadatelé hlásili: Vyprodáno! Fanoušci, kteří nesehnali lístky, ale nebudou ochuzeni. Od 19.15 bude galavečer vysílat ČT4 Sport.

Největší lákadla?

Určitě souboj o titul mezinárodní federace IBF, v němž se český boxer Luboš Šuda utká s argentinským bojovníkem jménem Christian Dario Leal. "Vím o něm jen to, že měl včera narozeniny. Tak se mu chystám dát nějaký hezký dárek," usmíval se Šuda.

Právě jeho souboj zahájí televizní část večera. "I díky tomu mám o motivaci postaráno. Navíc cítím dobrou formu," hlásí Šuda před bitvou s holohlavým Argentincem. K možnosti získat pás IBF hodně vzhlíží.

"Po titulu mistra světa a mistra Evropy je to třetí nejprestižnější trofej, kterou v boxu můžete získat," těší se na dnešní večer Šuda.

Další bitvou o mistrovský titul (tentokrát mezinárodní český) bude střetnutí Patrika Hrušky s Ukrajincem Romanem Dzumanem.

V posledním zápasu sice není ve hře žádný mistrovský pás, přesto se čeká jeden z vrcholů večera.

Předzápasy (od 18 hodin)
DOSTÁL – Kiss (Maď.)
Idrányi (SVK) – Prakaptsou (Běl.)
ŘEZNÍČEK – VANĚČEK

Titulový zápas IBF (od 19.15)
ŠUDA – Dario Leal (Arg.)
Zápas o mezinárodní český titul
HRUŠKA – Dzuman (Ukr.)

Závěrečný zápas
KRACÍK – Rusiewicz (Pol.)

Známý český bojovník Roman Kracík, který kromě boxu závodí například i v tvrdé disciplíně K-1, se střetne s Polákem Rusiewiczem. "Boxoval jsem s ním už před dvěma lety, tehdy jsem vyhrál na body," vzpomínal Kracík. "Ale on pak měl dlouhou pauzu, pořádně se neví, co dělal. Takže netuším, jak moc se od našeho utkání zlepšil."

I přes roušku tajemství ale o Rusiewiczovi nějaké informace má. "Vím, že je technicky i fyzicky velmi dobře vybavený. Stejně tak tuším i styl, který od něj mám očekávat," plánuje Kracík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box