V extralize ragby se hrají jen tři utkání

  • 1
Praha - Jen tři utkání se o víkendu hrají ve 12. kole nejvyšší ragbyové soutěže. Mistrovská Praga má totiž své utkání s Vyškovem v extralize Komerční banky odloženo kvůli startu ve Středoevropském poháru. V Praze jsou na programu dvě utkání, třetí se hraje v Říčanech, v němž domácím i hostující Bystrci půjde o hodně. Oba týmy balancují na hraně play-off, vítěz by potom měl k bojům o titul velmi blízko.

Tatra Smíchov - Dragon Brno, sobota 11.00
Tatra Smíchov ještě neztratila ani bod a suveréně vede. Pokud hosté překvapí, v tlačenici a play-off si výrazně polepší. "Toužebné body visí hodně vysoko," ví brněnský kouč Jiří Šťastný.

Říčany - Brno-Bystrc, sobota 14.30 
Říčany získaly cenné body ve Vyškově a nyní hostí další tým, který by měly porazit, pokud to s postupem do semifinále myslí vážně. Brňané naposled doma snadno porazili poslední Slavii.

"Trenéři z Bystrce si občas stěžují, že v referátech z utkání jsou jména jejich hráčů, kteří pokládají pětky, zkomolena. Teď k tomu možná ani nedojde," věří říčanský kouč Václav Horáček, že jeho tým soupeře do brankoviště nepustí.    

Slavia - Sparta, neděle 15.00
Hraje se na atletickém stadiónu v Edenu. Slávisté se sem přestěhovali poté, když jim jejich areál v Tróji zničila srpnová povodeň. Na podzim jim hřiště půjčovala Praga.

Praga hraje ve Vídni se zdejším  mistrovským  týmem v pořadí druhý zápas zařazený do Středoevropského poháru. Pokud vyhraje, dostane se do finále s vítězem druhé pohárové skupiny, ve které startují mistři Chorvatska, Bosny – Hercegoviny a Slovinska.

Program 1. ligy:
Mariánské Hory Ostrava - Přelouč (sobota 13.00), Havířov - Zlín (sobota 14.00)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž