ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Thomas Bohlen, Reuters

V derby uchvátil souboj Viktory

Ústečtí boxeři přezimují v čele extraligy, kde mají tři celky stejně bodů. V sobotním derby složili jasně 14:4 společenství Děčína a Mostu. "Jsme na prvním a druhém místě spolu s Prostějovem, měli bychom mít shodně čtyři body i stejné skóre," uvedl ústecký manažer Svatopluk Žáček. Za oběma finalisty minulé sezony jsou České Budějovice, které rovněž posbíraly čtyři body.

Včera doma padly 4:14 právě s Prostějovem. "Docela překvapení." V severočeském derby vedl Děčín v ústeckém ringu 4:2 díky bodům hostujících polských borců, domácí pak ale ostatní zápasy zvládli a skóre přetočili na 14:4. Bez boje vyhráli Chládek, Svoboda i Průša, své soupeře zdolali Kovalenko (do 57 kg), pátý junior světa Lakomý (75), Stárek (81) a Viktora (91).

"V nejhezčím zápase večera a jednom z nejlepších utkání extraligy náš Viktora porazil Řezníčka. Diváci tleskali po každém kole. Viktora byl na konci 2. kola na zemi, zachránil ho gong. Dal ale víc úderů a vyhrál zaslouženě," míní Žáček.

"Ukázalo se, že jeden souboj dokáže udělat z celého utkání krásný večer. Seděl jsem vedle olympionika Jana Hejduka a také podle něj to byl zápas jako řemen," vypíchl.

Ústí v uplynulé sezoně přišlo o titul, teď by si rádo královské žezlo vzalo zpět. "Ale máme mladý mančaft, musíme ještě dál pracovat. K titulu je daleko," brzdí optimismus trenér Miroslav Vrba.

Jeho tým ještě stále může u zeleného stolu získat výhru nad Českými Budějovicemi. Klub totiž podal protest na jeden duel kvůli přeškrtanému bodovacímu lístku. "V první instanci se to nevyřešilo, odvoláváme se k druhé," nevzdává se Žáček.

Extraliga pokračuje v lednu, boxuje se osmikolově bez play-off, aby zbyl čas na reprezentaci. V prosinci bude mistrovství republiky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž