Petra Krejčová

Petra Krejčová | foto: Profimedia.cz

Triatlonistka Krejčová byla v Nice pátá. Může jet na Havaj

  • 0
Před dvěma lety to byl silný příběh. Triatlonistka Petra Krejčová si po těžkém zranění páteře dokázala vybojovat účast na mistrovství světa v ironmanu na Havaji. A co víc. Svou kategorii tam dokázala vyhrát a stala se mistryní světa.

Po dvou letech může na Havaj vyrazit znovu. Budějovická triatlonistka skončila pátá v závodě světového seriálu Ironman ve francouzském Nice. Ve své věkové kategorii 35 až 39 let zvítězila, a zajistila si tím možnost startu na populárním závodě na Havaji.

Krejčová v Nice zdolala 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů na kole a běžecký maraton za 10:26 hodiny. V celkovém pořadí i mezi muži skončila na 71. místě v konkurenci přibližně tří tisícovek startujících. „Byl to můj nejpovedenější závod v sezoně. I když plavat jsem mohla tak o minutku rychleji a na kole jsem měla na začátku drobné technické problémy. Běh byl vzhledem k vedru náročný, ale celkově jsem spokojená,“ uvedla Krejčová.

Závod na francouzské riviéře komplikovala vysoká teplota, která se pohybovala kolem 35 stupňů Celsia ve stínu. Krejčová se v absolutním pořadí mezi ženami dlouho držela na třetím místě, když před ní byly pouze dvě profesionálky z Austrálie. Až při maratonu ji předběhla další Francouzka a Američanka. Od třetího místa ji v cíli dělilo necelých pět minut.

Účast na Havaji zatím Krejčová nepotvrdila. Záležet bude na tom, zda se jí povede naplnit rozpočet na cestu i závod.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž