Karel Rachůnek slaví gól během zápasu in-line hokejistů proti Itálii

Karel Rachůnek slaví gól během zápasu in-line hokejistů proti Itálii | foto: www.beroun2010.com

Trenér in-line hokejistů: Je znát, že jsou v týmu osobnosti

  • 2
Šampionát nejlepších světových in-line hokejistů v Berouně včera začal. V úvodním hracím dni se představili všichni jeho účastníci. Největší favorité nezaváhali, výhry se dočkal i český tým.

Slibně zaplněný zimní stadion v Berouně přihlížel exhibici českého národního týmu. Ten už ve třinácté minutě vedl nad Itálií o tři branky.

"Vlétli jsme na ně skvěle, hned z nás spadl všechen tlak," chválil si úvod obránce Milan Toman. Podle něj mělo na skvělém výkonu českého týmu největší vliv dva dny staré přátelské utkání se Švýcary.

"Ten zápas jsme sice prohráli, ale o to víc nás to nakoplo. Všichni jsme si uvědomili, že nic nedostaneme zadarmo, a to ani když tu jsou hvězdy jako Karel Rachůnek.

Právě Rachůnek se včera uvedl skvělým výkonem. Nejenže svou brankou otevřel skóre utkání, ale ještě další dvě branky svým spoluhráčům připravil.

"Je znát, že jsou v týmu hokejové osobnosti. Vůbec jsem na nich neviděl žádnou nervozitu," říkal spokojeně po utkání trenér české reprezentace Jiří Suhrada.

I přesto však nebyl s výkonem svého týmu zcela spokojen. "Chyby tam byly. Především v druhém poločase, kdy jsme Italy nechali zbytečně hrát. Do příštího zápasu to ale doladíme," věří Suhrada.

Český výběr, složený z velké části z hráčů, kteří pamatují ještě tři roky staré zlato z mistrovství světa v Bilbau, se zatím na turnaji rozkoukává.

Nejtěžší prověrka přijde v posledním zápase základní skupiny proti Kanadě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž