Základní částí prošli svěřenci hrajícího trenéra Jeffreyho Barta (na snímku při...

Základní částí prošli svěřenci hrajícího trenéra Jeffreyho Barta (na snímku při nadhozu) skvěle. Při venkovních i domácích zápasech předváděli třebíčští baseballisté parádní výkony, které jim zajistily postup do play off nejhůře ze třetího místa. | foto: Robert Vávra, Třebíč Nuclears

Šanci třebíčských baseballistů na extraligové semifinále vzalo Brno

  • 0
Třebíčští baseballisté sice byli před závěrečnými dvěma zápasy TOP 6 extraligy plni optimismu, nicméně na semifinálovou účast nakonec nedosáhli. V obou duelech totiž těsně prohráli. „Samozřejmě jsme hodně zklamaní, protože by to byl náš historicky první postup do semifinále,“ povzdechl si místopředseda Nuclears Pavel Jozek.

V pátek večer hostil třebíčský A-tým na domácím hřišti vedoucí Draky Brno a přes obrovskou snahu a odhodlání na výhru nedosáhl. Tu bral favorizovaný soupeř, který zvítězil 8:7!

„My jsme snad posledních sedm nebo osm zápasů pokaždé prohráli takhle těsně jenom o jediný bod. Ale v tomhle případě to obzvlášť mrzí,“ smutnil Jozek.

Pořád však ještě zbýval závěrečný sobotní souboj, v němž Nuclears znovu nastoupili proti Brnu, nicméně tentokrát v roli hostů a navíc proti tamním Hrochům. Konečný výsledek byl pro ně nicméně znovu nepříznivý. S letošní extraligovou sezonou se Třebíč rozloučila porážkou 5:7 a v tabulce obsadila konečné páté místo.

„Nejvyšší domácí soutěž hrajeme už nějakých šest let a musím říct, že každý rok se naše hra o něco zvedá,“ pokračoval v hodnocení Jozek. „Letos byl ovšem náš postup do semifinále opravdu blizoučko. Je velká škoda, že se nám to nepovedlo. Holt si budeme muset počkat minimálně do příštího roku,“ dodal.

O letošní titul si to mezi sebou rozdá čtveřice Draci Brno, Tempo Praha, Hroši Brno a Eagles Praha. Třebíč se nicméně za svoji pátou příčku rozhodně stydět nemusí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž