Nathalie Pechalatová, přítelkyně českého krasobruslaře Tomáše Vernera.

Nathalie Pechalatová, přítelkyně českého krasobruslaře Tomáše Vernera. | foto: Profimedia.cz

Tomáše miluju, kluky z Francie mám ráda, říká krasobruslařka Pechalatová

  • 99
Bern (Od zvláštního zpravodaje MF DNES) - Měl být v hotelu, v teple. Přesto v pátek večer, den před svojí soutěží, mrznul Tomáš Verner na tribuně. Nemohl si zkrátka pomoci. Na ledu po boku Francouze Bourzata právě tančila pro evropské zlato jeho milá Nathalie Pechalatová.

Ještě že Vernera před umrznutím zachránil Ondřej Hotárek z italské dvojice, který kdesi splašil tři deky. "Takže jsme měli deku pod sebou, vedle nás i na sobě. Po závodě jsem pak utíkal na hotel a půl hodiny zůstal v teplé sprše."

O den později  o tři roky starší Nathalie fotila svého bronzového Tomáše na tiskové konferenci a trpělivě čekala, až dohovoří s novináři. Pak ho objala, pošeptala mu: "Miluju tě."

Co na tom, že si ji předtím dobíral: "Když jste byli celou sezonu o tři koňské délky lepší než ostatní, tak nemáš žádný stres, taneční rozhodčí vám to zlato prostě dají. To není jako u nás, kde si tu medaili musíš odskákat."

Na oko se zlobila, ovšem ve skutečnosti se o Vernera v sobotu při klání mužů bála. "Viděla jsem ho v rozjížďce a nebyl moc skvělý. Ale vím, že je jako tygr. Je to závodník, bojuje do konce. A ukázal to."

Před dvěma lety se ti dva dali dohromady. Tehdy Verner trénoval v Německu, ona u kouče Žulina v Rusku. "To bylo blízko. Když Tomáš trávil víkendy v Praze, letěla jsem dvě a půl hodiny a viděla ho, kdy jsem chtěla."

Nathalie Pechalatová si odvezla z ME v Bernu zlato ze soutěže tanečních párů.

EXHIBICE. Krasobruslař Tomáš Verner se na mistrovství Evropy radoval z bronzu.

Zato teď? Ona je stále v Moskvě, on v Kanadě, vzdálen přes půlku světa. "Vážím si, že Natálka mé rozhodnutí odejít podpořila," říká Verner. Jejich vztah funguje i na dálku. "Tomáš potřeboval trenérskou změnu, nadechnout se," tvrdí Pechalatová. "Těší mě, když na jeho tváři zase vidím úsměv. I programy má letos chytlavé. Našel sám sebe."

Vídají se jednou za tři čtyři týdny, snaží se jezdit na stejné závody. Byli spolu na Grand Prix Číny či Ruska i na finále Grand Prix, povídají si denně přes Skype. A další rande nebude až v Tokiu na březnovém mistrovství světa. "Za 10 dní letíme na exhibici do Koreje. Bude to jako dovolená."

Tomáš Verner

Nejdřív však přišla v Bernu na řadu velká oslava. Vernera pozval francouzský tým. "Na stupních vítězů byli tři muži, které jsem tam chtěla vidět: Florent a Brian, mí kamarádi – a Tomáš,“ říkala Pechalatová. Kdyby si však měla vybrat, kdo z nich bude nejvýš... Snadná volba. "Tomáše miluju víc než ty dva. I když jsou to Francouzi."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž