Taneční dvojice Myslivečková, Novák

Taneční dvojice Myslivečková, Novák na mistrovství světa v Los Angeles. | foto: Reuters

Taneční pár Myslivečková a Novák postoupil na MS v Moskvě z kvalifikace

  • 1
Český taneční pár Lucie Myslivečková, Matěj Novák postoupil na mistrovství světa v krasobruslení v Moskvě z kvalifikace do krátkého programu.

Kvalifikačním sítem tak prošli i další čeští zástupci po pondělním úspěchu Tomáše Březiny. Čeští tanečníci ve volné jízdě dostali známku 68,96 bodu a obsadili osmé místo.

Myslivečková s Novákem nastoupili na led moskevské Megasport Areny jako předposlední ze 17 párů a jedno z deseti postupových míst zabrali s náskokem necelých pěti bodů na první nepostupující dvojici. Nejlepší volnou jízdu předvedli Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje z Kanady (87,22 bodu).

Český pár mrzely dvě chyby v úvodu a v závěru jízdy, kvůli kterým bodově zaostal za svým nejlepším výsledkem v sezoně (80,98). Krasobruslaři doufají, že v hlavní soutěži MS podají lepší výkon. "Dneska se nám to nepovedlo. Kdybychom dnes měli jet závod, tak tu naši příčku, kterou bychom chtěli, nedostaneme," řekl  Novák.

Cíl sice stanoven není, ale pár pomýšlí na lepší výsledek než na loňském šampionátu v Turíně, kde obsadil 16. místo. Krátký program tanečníků se uskuteční v pátek, volné jízdy o den později.

Škobrtnutí přičítá Myslivečková nejspíš ztrátě koncentrace. "Asi jsem do toho šla s moc rozhozenou hlavou. Začala jsem myslet na něco úplně jiného, než bych správně měla," připustila.

"Když jedete s chybou na začátku, tak myslíte na to, co bude-nebude, a je těžké se toho zbavit. Ti nejlepší chybu zahodí za hlavu a jedou dál, a tak vyhrávají," doplnil Novák.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž