Český plavec Jakub Jarolím slaví stříbrnou medaili ze Světových her ve...

Český plavec Jakub Jarolím slaví stříbrnou medaili ze Světových her ve Vratislavi. | foto: Český olympijský výbor

Češi mají na Světových hrách ve Vratislavi už stříbro a bronz

  • 2
Na Světových hrách, které začaly koncem týdne v polské Vratislavi, získala česká výprava už dvě medaile. Plavec s ploutvemi Jakub Jarolím přidal k bronzu na 100 metrů stříbro na padesátce.

Jarolím přitom získal stříbro v závodě, ve kterém neměl původně vůbec startovat. Jenomže den před závodem organizátoři obdrželi dvě omluvenky od soupeřů a český plavec byl náhradníkem. Na trati 50 metrů kraul se dvěma ploutvemi a šnorchlem tak nakonec obsadil druhé místo časem 19,08 sekundy. Vyhrál Rus Andrej Arbuzov za 18,55 sekundy. Zuzana Svozilová pak skončila šestá v novém českém rekordu.

Na Světových hrách ve Vratislavi, které jsou jakousi obdobou olympijských her, avšak v neolympijských disciplínách, se soutěží ve sportech jako squash, sportovní lezení, karate, softbal, in-line rychlobruslení, in-line hokej, ploutvové plavání, skoky na trampolíně, lukostřelba, orientační běh, vodní lyžování, letecký sport, florbal a podobně.

Během deseti dní se vystřídá 3251 závodníků ze 111 zemí. Největší výpravu mají domácí Poláci (293), hned za nimi jsou Francouzi (171) a Italové (151). Český tým pod záštitou Českého olympijského výboru vyslal do Polska 65 sportovců.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž