Čeští futsalisté (v červeném) poslouchají hymnu.

Čeští futsalisté (v červeném) poslouchají hymnu. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Startuje futsalové ME. Češi ve skupině narazí na Chorvatsko a Španělsko

  • 0
Postup ze skupiny je hlavním cílem českých futsalistů před evropským šampionátem, který v úterý začíná v belgických Antverpách. Největším favoritem je vítěz posledních čtyř šampionátů a momentálně nejlepší tým světa Španělsko, na které svěřenci trenéra Tomáše Neumanna narazí už ve skupině.

Do vyřazovací fáze postoupí ze čtyř základních skupin vždy dva celky. Češi se před nedělním duelem se Španěly ještě utkají v pátek s Chorvatskem.

"Tento zápas bude klíčový. Chceme postoupit ze skupiny, to je náš hlavní cíl. Ve vyřazovací části ať se děje vůle Boží," uvedl trenér reprezentace Neumann. "Největším favoritem je Španělsko, pak je tam Itálie, Rusko, Portugalsko... ale překvapit může skoro každý," dodal Neumann.

Program "české" skupiny D

Středa 29 ledna: 18:30 Španělsko - Chorvatsko
Pátek 31. ledna: 18:30 Chorvatsko - ČR
Neděle 2. února: 20:45 ČR - Španělsko

Španělé v posledních letech Evropě jasně dominují. Na předchozích osmi ME brali šestkrát zlato, jednou stříbro a v roce 2003 bronz. "V podstatě jsme favorité, když jsme vyhráli poslední čtyři Eura. Naším cílem je pokračovat v získávání trofejí. Víme, jak těžké to bude, ale pro hráče je tohle ten nejlepší test," uvedla opora obhájců Torras, který byl u předchozích čtyřech titulů.

Úvodní fáze šampionátu se odehraje v Lotto Areně s pětitisícovou kapacitou, play-off pak bude hostit další antverpská hala Sportpaleis, kam se vejde o deset tisíc diváků víc. Finále je na programu 8. února. Češi se pokusí navázat na své historicky nejlepší umístění, kterým je bronz z roku 2010.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž