Štafeta pětibojařek má bronz

Ústí nad Labem - Vytouženou medaili na ME v moderním pětiboji v Ústí nad Labem získala štafeta žen ve složení Alexandra Kalinovská, Lucie Grolichová a Olga Voženílková. Mistryně světa z loňského šampionátu v Palo Alto a bronzové z letošního v italském Pesaru nasbíraly celkem 5060 bodů, o 64 méně než stříbrné Italky. Zlato si z Ústí nad Labem odvezou Maďarky.

Závod měl podle Lucie Grolichové velmi vyrovnaný průběh. "Bylo to hrozně vyrovnané. Musely jsme hodně bojovat, abychom v závěru uhájily třetí místo," uvedla Grolichová.

"Zezadu se na nás dotahovaly Bělorusky a ty běhají dobře. Nám se nejvíc povedla jízda na koni. Měly jsme na koně štěstí a vyhrály jsme," líčila česká reprezentantka průběh závodu, který de facto uzavřel sezonu.

"Čeká nás ještě finále Světového poháru, ale to bude až v prosinci. Do té doby je dost času na rehabilitaci v lázních," těšila se Grolichová.

Výsledky - ženy, štafety:  1. Maďarsko (Vörösová, Simokaová, Füriová) 5192 b., 2. Itálie (Corziniová, Bertoliová, Cafierová) 5124, 3. ČR (Kalinovská, Grolichová, Voženílková) 5060.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž