Nenad Veljkovič (v bílém) z brněnského Tanga a Sidney Gomestima z Chrudimi.

Nenad Veljkovič (v bílém) z brněnského Tanga a Sidney Gomestima z Chrudimi. | foto: Surý Ondřej, MF DNES

Stačí jedna výhra. Chrudimští futsalisté mohou vyřadit Brno

  • 0
Futsalisté úřadujícího šampiona z chrudimského Era-Packu mají v pátek první mečbol v semifinálové sérii proti brněnskému Tangu. Předchozí zápasy vyhráli po boji 7:5 a 4:3 v prodloužení.

"Byli bychom rádi, kdyby se nám sérii podařilo už teď ukončit," uvedl trenér Chrudimi Jaroslav Bartušek. Sám však dobře ví, že to pro jeho tým, v základní části ligy naprosto suverénní, nebude nijak snadný úkol.

"Tango hraje docela agresivně, to nám moc nesvědčí," přiznal český futsalista roku v chrudimské sestavě Lukáš Rešetár.

Chrudim se alespoň díky předchozím dvěma duelům mohla trochu dostat do zápasového tempa, které značně ochablo vinou dlouhé pauzy po čtvrtfinále.

"Určitě se to na naší hře projevuje, hodně bude záležet na prvním poločase," soudil kouč Bartušek. "Pokud se nám podaří vstřelit víc než jen jednu dvě branky, bude to Tango muset otevřít," dodal Bartušek.

Právě to se Chrudimi dosud nevedlo - v prvním zápase naopak musela skóre v závěru obracet a ve druhém sice nabyla vedení 3:1, ale pak se Tangu podařilo i s přispěním vlastního gólu Brazilce Maxe vyrovnat.

Ani rozhodující branka hrajícího trenéra Cacaua v nastavení podle Rešetárova mínění odpor soupeře definitivně nezlomila.

"Nemají důvod být pod nějakou psychickou dekou. Zdá se, že jim vyhovuje role outsidera, s níž do série proti nám vstupovali. Nikdo nečekal, že nás takhle potrápí," přemítal Rešetár, podle nějž bude brněnský celek sázet na brejky. "Uvidíme, zda budou mít tolik štěstí, co doposud."

V sestavě mistra se nejspíš ještě neobjeví zraněný brazilský obránce Douglas. "Začal se s námi připravovat, ale na nasazení do zápasu to pravděpodobně ještě nebude.

Je to škoda, protože ve hře dozadu to je jeden z nejplatnějších futsalistů v lize," připustil Bartušek.

Na výkonu Chrudimi byla jeho absence znát, Tango se dostávalo před brankou Era-Packu do většího množství šancí, než bývalo zvykem. "Jestliže budou hrát aktivně, je tomu těžké předcházet. Není možné na téhle úrovni soupeři nepůjčit celý zápas balon," uzavřel Bartušek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž