Squashový souboj pohlaví: Koukal proti nejlepší ženě

Praha - Zajímavý squashový duel se dnes uskuteční v Praze. Česká mužská jednička Jan Koukal, 62. hráč světa, se postaví proti nejlepší squashistce planety Nicol Davidové z Malajsie. Exhibice se hraje dnes od 13 hodin ve Squash centru na Chodově (ulice K Horkám). Vstup je volný, celá akce se koná v rámci Mikulášského turnaje Clarionet.

"Ale nečekejte žádnou řežbu," říká Koukal. "Bude to v uvolněnějším duchu, občas nějaká legrácka."

Díky Koukalovi mohou čeští příznivci squashe vidět na vlastní oči jeho královnu, která se v Česku představí poprvé. A nemusí zůstat jen u toho. V jednání je i účast Davidové v české lize.

"Ráda bych ji hrála. Honza mě pořád přemlouvá, ale ještě nevím, jakých turnajů se zúčastním příštím roce. Podle toho se zařídím," vysvětluje Davidová, která o víkendu navštívila motokrosovou show v Sazka Areně.

"Bylo to úžasné, jako celá Praha. Před dvěma měsíci jsem zde byla poprvé a moc se mi tady líbí," říká 24letá Davidová, která se s Koukalem zná už z juniorských let.

Dnešní zápas se bude hrát na dva vítězné sety do 11 bodů. Koukal bude hrát se ztrátami, jeho soupeřka bez nich. Kromě squashových šampionů vystoupí i Václav Klouda, mistr světa ve footbagu – žonglování s malým měkkým míčkem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž