ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Veslaři vyhlížejí regatu v Lucernu. Snad mi to půjde lépe, věří Synek

  • 0
Pět českých posádek se o víkendu představí ve druhém závodě Světového poháru ve veslování v Lucernu. Pro skifaře Ondřeje Synka to bude poslední mezinárodní prověrka před olympijskými hrami v Tokiu, dvojskif Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová se představí v sezoně poprvé. Jejich plánovaný start na předešlém SP překazily zdravotní problémy Antošové.

Synkovi se po nezdaru na mistrovství Evropy, kde startoval na dvojskifu s Jakubem Podrazilem, příliš nevydařil ani úvodní závod SP v Záhřebu, do Lucernu se ale těšil.

Česká nominace

Muži: Ondřej Synek (skif); Jan Cincibuch, Jakub Podrazil (dvojskif); Filip Zima, Jan Potůček, Tomáš Šišma, Jan Fleisser (párová čtyřka).

Ženy: Pavlína Flamíková, Anna Šantrůčková (dvojka bez korm.); Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová (dvojskif).

„Jsou tady až na Chorvata a Novozélanďany všichni ze skifařské světové špičky, takže budeme mít všichni pořádné porovnání a uvidíme, jak to dopadne. Snad mi to půjde lépe než na předešlém Světovém poháru,“ přál si Synek, který skončil v Chorvatsku ve finále pátý.

„Doufám, že to bude lepší,“ řekl Synek, pro nějž je základní cíl postoupit do finále. „Zatím se pořád necítím tak dobře jako v minulých letech,“ uvedl pětinásobný mistr světa, který aktuálně neplánuje startovat ve třetím pokračování seriálu v Itálii.

Vedle Synka a dvojskifu Fleissnerová, Antošová jsou v Lucernu přihlášeni i Jan Cincibuch s Podrazilem, kteří si minulý týden ve Švýcarsku vyjeli olympijskou účast na dvojskifu. Párová čtyřka mužů a dvojka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Anna Šantrůčková budou hlavně sbírat další zkušenosti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž