Vít Přindiš

Vít Přindiš | foto: Ivana Roháčková

Z kvalifikace SP slalomářů v Pau postoupilo 13 českých lodí

  • 0
Třináct českých lodí uspělo v páteční kvalifikaci na víkendové závody Světového poháru ve vodním slalomu ve francouzském Pau. Ze čtvrtého místa postoupil do semifinálových jízd vítěz předchozího dílu SP v Seu d'Urgell kajakář Vít Přindiš, těsně za ním následoval stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek, který tak odčinil výpadek ze Španělska.

Do víkendových semifinálových jízd prošel rovněž Ondřej Tunka a v opravách i čtvrtá česká loď Luboše Hilgerta. Stoprocentní úspěšnost měli hned v 1. jízdě kanoisté, nejlepší z nich Tomáš Rak zajel pátý čas, bez problémů postupují i Lukáš Rohan a Michal Jáně.

Ze druhého místa jdou dál deblkanoisté Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm, těsně za nimi se kvalifikovali Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Jedna jízda stačila k postupu i kajakářce Štěpánce Hilgertové a kanoistkám Martině Satkové a Tereze Fišerové.

Až z oprav postoupila kajakářka Veronika Vojtová, která v první jízdě nabrala penalizaci 50 sekund za neprojetí branky. Kajakářky Amálie Hilgertová, Karolína Galušková a kanoistka Jana Matulková se v semifinále nepředstaví, nepostoupili ani deblkanoisté Vojtěch Mrůzek a Albert Kašpar.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž