Slavili první domácí trefu

-
Jarní střelecké trápení na domácím hřišti ukončil šest minut po změně stran novic v libereckém dresu Štajner. "Gól se však opět rodil v bolestech," poznamenal domácí trenér Ladislav Škorpil. Ofenzivně naladěný Liberec začal aktivně a Štajnerovu šanci zblízka kryl brankář Schmucker, který bravurně zneškodnil i sólo Liuniho. Opava byla v první půli neškodná, ani jednou se netrefila mezi tyče. Po Štajnerově vedoucí brance se domácí začali o výhru strachovat, stáhli se na svoji polovinu a přenechali iniciativu hostům. Od vyrovnání uchránil Liberec gólman Kinský, jenž vyrazil ránu Onderky zblízka. "Zlepšili jsme se až po vystřídání, ale k ničemu to nevedlo," řekl kouč Opavy Petr Uličný. V závěru mohl vítěze uklidnit Kožuch, ale sám před Schmuckerem trestuhodně zahodil.

Branka: 51. Štajner. Rozhodčí: Bejlek. ŽK: Breda - Kolínek, Špiláček, Szkukalek. Diváků: 3127. Poločas: 0:0.

Liberec: Kinský - Johana - Marek, Jiránek - Neumann, Janů, Breda (46. Barbarič), Čapek - Lazzaro Liuni (60. Kožuch), Štajner, Jůn (84. Matuszny).

Opava: Schmucker - Kamas - Kolínek, Nohavica, Špiláček - Lasota, Grussmann, Sedláček (65. Štefka), Szkukalek - Onderka, Nezmar (65. Puhák).

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž