Česká plavkyně Simona Kubová na MS v Koreji

Česká plavkyně Simona Kubová na MS v Koreji | foto: Reuters

Poslední česká medailistka. Uspěje Kubová i v Abú Zabí?

Se zlatem na krku po finále International Swimming League se chomutovská znakařka Simona Kubová přesunula do Dubaje, kde se chystá na start mistrovství světa v krátkém bazénu. Šampionát začne ve čtvrtek v Abú Zabí, Kubová bude startovat na padesátce a stovce. Díky bronzu z roku 2012 je poslední českou medailistkou z tohoto typu šampionátu.

„Výhra v ISL pro mě samozřejmě hodně znamená, protože v prvním ročníku jsem byla v DC Trident, kde jsme skončili šestí, a o rok později jsem plavala za Tokio, kde nám finále jen o kousek uteklo. Když se nám teď podařilo vyhrát šíleně napínavý poslední závod, tak to bylo naprosto skvělé. Takže pro mě je to velký osobní úspěch,“ radovala se Kubová, dříve Baumrtová.

Klíč k úspěchu viděla v týmovém přístupu sestavy plné hvězd, jako jsou Sarah Sjöströmová, Kliment Kolesnikov nebo Florent Manaudou. 

„Překvapilo mě, že i na závěrečném hodnocení nám hlavní trenér James Gibson říkal, že to byl jeden z nejlepších týmů, který Energy Standard měl, což mě hodně potěšilo, že jsem byla jeho součástí. Nemyslím si, že by někdo byl v týmu významnější, a možná právě proto si myslím, že jsme si opravdu byli v týmu rovní a nikdo v něm nedělal žádné velké rozdíly,“ líčila třicetiletá plavkyně.

Z ISL si odnesla zkušenosti i velké zážitky. „Když jsme drželi vítěznou trofej, to jsou úžasné vzpomínky. A ty nervy, které jsme měli, byly taky hustý! Celé to bylo super,“ zářila Kubová. 

Zazáří i na světovém šampionátu v Abú Zabí?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž