Šampionát pojedou všichni favorité

  • 1
Karlovy Vary, Praha - Na mistrovství Evropy ve sjezdu na divoké vodě přijede příští týden do Karlových Varů 200 nejlepších závodníků kontinentu. "Podobná konkurence zde při ME ještě nikdy nebyla," prohlásil po pondělní uzávěrce přihlášek ředitel šampionátu Vlastimil Lepík. Rovněž česká reprezentace se představí na řece Teplá v plné síle. "Jde o vrchol sezony, nikdo nemá zdravotní potíže," konstatoval trenér národního týmu Robert Knebel.

Vedle domácích vodáků přijedou i reprezentanti z dalších 13 zemí: Velká Británie, Švýcarsko, Chorvatsko, Jugoslávie, Irsko, Rakousko, Belgie, Arménie, Německo, Francie, Česko, Slovensko, Slovinsko a Itálie.

"V pondělí v poledne jsem předal pořadatelům přihlášky, ale může se stát, že někdo přijede na poslední chvíli," připustil Ivo Eichler, sekretář českého kanoistického svazu.

V Karlových Varech pojede 108 seniorských a 74 juniorských lodí. "Německo, Francie, Itálie a Česko," odhadoval státy, které se budou nejvíce podílet na medailových hodech Eichler.

"Chybět budou závodníci z USA, Austrálie a Nového Zelandu, pro které by start neměl smylsl. Stejně je ale největší konkurence v Evropě," konstatuje Lepík.

V polovině června navíc startuje Světový pohár, který se uskuteční na americkém kontinentu. "Tento seriál pojedou pouze tři čeští reprezentanti: Strnadová, Mrůzek a David Knebel," oznámil svazový sekretář.

Na Teplé horečně pokračují přípravy. Organizátoři připravují několik umělých překážek, na které musí mít stavební povolení.

Český tým nepozná výhodu domácího prostředí. "Je málo vody, pojedou se pouze předem plánované tréninky," řekl ředitel nejdůležitějšího sjezdařského podniku sezony.

Zástupci jednotlivých výprav se sjedou do Kartlových Varů již v pondělí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž