Martina Sáblíková

Martina Sáblíková

Sáblíková už je zase zdravá. Teď ji čekají tři dny praní a žehlení

  • 6
Martina Sáblíková doléčila zranění třísla, které ji sužovalo při vítězství na mistrovství Evropy, a opět začala naplno trénovat. "Poslední tři dny už jsem se mohla v Collalbu opět normálně rozjíždět. To nejhorší mám, doufám, za sebou." Na tři dny se nyní zastavila v Česku.

Co chce doma všechno stihnout?
Za tři dny? Trénink, vyprat, vyžehlit. Ty tři dny jsou tak akorát, abych vyndala špinavé věci z tašky a zase je tam čisté nandala. Dostanu se do Česka zase až v polovině března, tak jsem ráda, že jsem tu teď aspoň na chvilku.

Uklidnilo vás předtím vítězství na evropském šampionátu?
Trochu ano. Utvrdila jsem se v tom, že ta vítězství v mém těle pořád jsou, že na tu bednu stále mám.

Stojíte na prahu druhé poloviny sezony. Čemu v ní přikládáte největší váhu?
Teď v pondělí odlétám na Světový pohár do Moskvy a odtud hned do zámoří, do Calgary a Salt Lake City. Všechny závody považuji za důležité, ale mistrovství světa na jednotlivých tratích v Inzellu bude pro mě na konci sezony asi znamenat nejvíc. I když vím, že světový šampionát ve čtyřboji, který hostí Calgary, je ještě náročnější. (Trenér Novák dodává: "Čtyřboj je hodně uznávaný, byť to není olympijská disciplína. Jsou za něj i největší finanční prémie, za titul až 18 000 dolarů, zatímco za vyhraný závod Světového poháru 1500. Ale pro nás je důležité i každé vítězství v olympijské disciplíně, v každém Světovém poháru.")


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž