Rozhodla chyba v závěru

-
Hrubka Švancary a nedůraz Poláka na polovině soupeře způsobily, že Brňané, kteří krátce předtím vyrovnali dvougólovou ztrátu, přišli v devadesáté minutě o bod. Tři drnovičtí hráči se řítili z půlky hřiště na gólmana Přibyla, ten sice Kaufmanovu střelu vyrazil, ale jen k Perglovi a před ním zela prázdná branka. Hosté začali lépe, výborně kombinovali, přehrávali soupeře v soubojích jeden na jednoho, nabíhali si do volných prostorů, dobře stříleli. Po půlhodině to vypadalo pro domácí na debakl, prohrávali 0:2. Pak však Křivánek po rohovém kopu snížil a zápas zdramatizoval. Po přestávce měli Brňané převahu, dvě jejich šance zahodil Baštař. Hosté spoléhali na brejky, které ale úspěšně nedotáhli. Devět minut před koncem Zbončák vyrovnal, vzápětí chytil Přibyl gólovou šanci Cupákovi, Křivánek trefil hlavou břevno a nakonec přišla osudná chyba. "Měli jsme i štěstí. Ve druhém poločase nás sice Brno dostalo pod tlak, ale z brejků jsme si vypracovali víc šancí," hodnotil trenér vítězů Karel Večeřa.

Branky: 37. Křivánek, 81. Zbončák - 22. Cupák, 30. Červenka, 90. Pergl. Rozhodčí: Filípek. ŽK: Cihlář, Zbončák, Kore - Pergl, Valnoha. Diváků: 10 200. Poločas: 1:2.

Brno: Přibyl - Zúbek - Křivánek, Cihlář - Siegl, Baštař (77. Šustr), Polák, Maroši (69. Kore), Zbončák - Švancara, Holomek.

Drnovice: Vaniak - Kadlec - Müller, Brabec, Grygera - Holeňák, Kufa (46. Pergl), Červenka, Valnoha (85. Kinder) - Tuma, Cupák (89. Kaufman).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž