Rodina by chtěla chlapečka

P r a h a - Políbila Michala Pogányho, svého přítele a trenéra, ťukla si s ním šampaňským a něžně se na něj usmála. Slušelo jí to. Šárka Kašpárková, jedna z nejlepších českých atletek, seděla u stolu v modrém svetru, vypadala svěží, uvolněná, rozdávala úsměvy. Bude maminkou. Už tři měsíce je těhotná. "Ještě nevím, jestli to bude kluk nebo holka." Chtěla byste raději chlapečka, nebo holčičku? Hlavně ať je prcek zdravý, pohlaví nechávám na osud, ale budu to chtít vědět předem. První termín porodu je šestého června, na narozeniny Honzy Železného. Všechny kamarádky mi tvrdí, že se narodí kluk. Asi by měl do rodiny Kašpárků opravdu přibýt klučík, je to v ní samá ženská. I můj táta by byl rád, aby měl k sobě konečně rybáře."

Už máte vybraná jména?
Ještě ne, neměla jsem čas projít kalendář.

Jak dlouho vůbec víte, že jste těhotná?
Tuším to tři týdny, ale potvrzené to mám od pondělka. Už jsem dostala i těhotenský průkaz.

Už předloni jste plánovala, že byste se chtěla stát maminkou.
Jenže u atletiky nejde plánovat. Jeden rok vám nevyjde, tak hned další se chcete zlepšit. Všechno ostatní se nějak oddaluje. A těhotenství? To do atletických plánů nepatří. A musím přiznat, že tohle mé těhotenství ani příliš plánované není.

Ale nevadí vám to, že?
Vůbec. Mateřství se mnou cloumalo tři roky, od mistrovství světa v Aténách. Já chtěla být matkou dřív, už je mi přece devětadvacet.

Příští podzim chcete začít trénovat a závodit. To budete jezdit s miminkem po světě?
Maminka už je v důchodu. S tetou mi obě slíbily, že malého pohlídají, když bude potřeba, budou se mně snažit pomoct.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž