Režie se chopil Michalík

-
Velký výkon záložníka Michalíka výrazně přispěl k vítězství Liberce. Rozehrával, střílel, první gól dal prudkou ranou k tyči, ke druhému pomohl v závěru: při průniku ho fauloval brankář Macháček a penaltu proměnil Liuni. "Dáváme opět góly a začíná být pohoda," radoval se Rastislav Michalík. Mužstvo neustále útočilo, nádhernou akci předvedl třeba Neumann: slalomem projel středem obrany, ovšem při střele mu míč odskočil. Ani Teplice nestavěly obranné bariéry. Marně se snažily o vyrovnání, propadly při zakončení. Ve slibné pozici Kolomazník udělal zbytečnou kličku a těsně před přestávkou pálil osamocený Brabec volejem vysoko nad branku. "V poli jsme se Liberci docela vyrovnali, ale markantní rozdíl byl v obranné i útočné fázi," prohlásil Josef Pešice, trenér Teplic. Až v nastavení za stavu 2:0 se opřel do míče Sourada a trefil alespoň tyč. "Důležité vítězství," poznamenal domácí kouč Ladislav Škorpil. "Teď se totiž budou množit výsledky typu, že Jablonec vyhraje v Blšanech. My můžeme žít v klidu."

Branky: 8. Michalík, 84. Liuni. Rozhodčí: Liba. ŽK: Michalík, Štajner - Holomek. Diváků: 4176. Poločas: 1:0.

Liberec: Hauzr - Lexa - Marek, Johana - Neumann, Janů, Michalík (90. Matuszny), Čapek, Jůn (69. Bakeš) - Liuni (89. Barbarič), Štajner.

Teplice: Macháček - Pokorný - Rampáček, Brabec - Kukol, Frťala, Bílek, Kolomazník, Fousek (67. Tesařík) - Divecký (74. Sourada), Holomek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž