Ragbisté Vyškova i Brna jdou do sezony osvěženi

Vyškov, Brno - Nový začátek = konec starých útrap. Tak pohlíží na start nové extraligové sezony ragbisté Jimi Vyškov a Dragonu Brno. Po zkaženém jaru pro ně začátek podzimní části přináší nové vyhlídky. "Na jaro musíme zapomenout. Nic jiného se ani nedá dělat," sděluje vyškovský kapitán Martin Snídal. V Dragonu dokonce vyměnili trenéra.

„V klubu ale zůstávám, budu trénovat mládež,“ oznámil dnes už bývalý brněnský kouč Jiří Šťastný.

Vyškov nasazuje mládí

Vyškovský tým Jimi sice loni proklouzl do play-off, ale po výborném podzimu na jaře chřadl a ve vyřazovací části skončil na posledním, čtvrtém místě.

Letos proto Vyškov osvěžil mužstvo novou krví. „Přišlo několik šikovných kluků, kteří vyhráli juniorský titul. Než se zapracují, tak čekám spíš pomalejší rozjezd. Ale máme v nich velkou perspektivu,“ tvrdí Snídal. Cíl Vyškova se ale nemění. „Chceme nejméně play-off.“

Sezonu otevře tým Jimi dnes, kdy ve 14 hodin doma přivítá Havířov. „Jsou to větší chlapi, musíme se zaměřit na obranu,“ naznačil vyškovský kapitán.

Dragon mění herní styl

K ještě radikálnější změně přistoupili v brněnském Dragonu, který loňský ročník skončil rozčarován na šestém místě.

Nový trenér Zdeněk Zapletal, který přišel z Bystrce, začal učit tým novému stylu. „Snažíme se ho posunout víc k modernímu celosvětovému pojetí. To znamená víc pohybu a běhání,“ informuje Zapletal. To znamená, že výsadou Dragonu přestane být tradiční těžký roj. „Někteří hráči se vyměnili, máme lehčí a také mladší tým,“ referuje Zapletal.

Také Dragon začne sezonu doma, dnes ve 12 hodin hraje se Spartou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž