107. ročník veslařské regaty Primátorky. Hlavní závod mužských osmiveslic...

107. ročník veslařské regaty Primátorky. Hlavní závod mužských osmiveslic vyhrála složená posádka klubů Bohemians Praha, LS Brno, ČVK Praha, Slavia Praha, ČVK Pardubice a Dukla Praha. Vítězné sako si obléká Lukáš Helešic (vpravo). | foto: ČTK

Primátorky vyhrála při absenci Dukly složená posádka s Helešicem

  • 0
Při neúčasti favorizované Dukly vyhrála závod osmiveslic na Primátorkách posádka složená z veslařů šesti klubů s veslovodem Lukášem Helešicem. V dramatickém souboji o vítězství porazila o 2,5 sekundy další kombinovanou posádku, kterou tvořili členové ČVK Brno a Hamru.

Bývalý reprezentant Helešic, jenž v zimě nečekaně ukončil v 23 letech kariéru, byl ve vítězné lodi jediným zástupcem Dukly, jejíž elitní veslaři nemohli usilovat o 41. triumf v řadě. Před říjnovým mistrovstvím Evropy v Poznani nechtěli riskovat nákazu koronavirem, který se v loděnici Dukly v minulých dnech objevil.

„Návrat do lodě byl strašně náročný. Bylo to narychlo. Ve středu jsme se domluvili a ve čtvrtek už na vodu. Říkal jsem si, jestli to nebyl špatný nápad, když už moc netrénuju, ale přežil jsem,“ řekl Helešic v cíli.

Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského na skifu vyhrál v 37 letech poprvé Miroslav Vraštil z Dukly. Mezi ženami si doveslovala pro druhé vítězství Lenka Antošová z pražské Slavie.

Primátorky, veslařská regata

Muži:

Skif (Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského): 1. Vraštil 7:09,2, 2. Potůček (oba Dukla Praha) 7:20,5, 3. Hellebrand (Bohemians Praha) 7:25,5.

Osma: 1. Bohemians/LS Brno/ČVK Praha/Slavia/Pardubice/Dukla (Chládek, Havlíček, Láznička, Nový, Pivko, Šágr, Jech, Helešic, korm. Jochman) 5:53,2, 2. ČVK Brno/Hamr (Viktora, Voj. Dědek, Nejedlo, Pazdera, Vl. Dědek, Běhal, Baranivskyj, Kapa, korm. Šumanová) 5:55,6, 3. Bohemians Praha (Chalupa, Bartoň, Hladík, Tibitanzl, Rédr, Klang, Lesse, Nezman, korm. Mikušová) 5:58,6.

Ženy:

Skif (O Stuhu Podolí): 1. Antošová 7:45,3, 2. Fleissnerová (obě Slavia Praha) 7:52,3, 3. Novotníková (LS Brno) 7:55,2.

Osma: 1. Hamr/Blesk/Slavia (Kat. Hartmanová, Skružná, Kar. Hartmanová, Skálová, Nečasová, Kopecká, A. Žabová, L. Žabová, korm. Nedvědová) 6:44,6, 2. Pardubice (Vlastníková, Remešová, Stoklasová, Janková, Štorková, Kiacová, Štěpánková, Příhodová, korm. Lukošik) 6:57,3, 3. LS Brno/Olomouc (Dvořáková, Boušková, Přikrylová, Bínová, Sadílková, Švejnohová, Brokešová, Brázdová, korm. Kamínek) 7:10,0.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž