Gólová radost futsalistů Vysokého Mýta

Gólová radost futsalistů Vysokého Mýta | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalové Mýto se chystá na Tango, mistr z Chrudimi míří do Kladna

  • 0
V úterý si sice zvedli náladu vítězstvím 10:2 v poháru v Hradci, ale to nic nemění na tom, že v lize se futsalistům Vysokého Mýta v poslední době moc nedaří. Ze tří kol hráči Nejzbachu vydolovali jen jeden bod za domácí remízu s Plzní a tuhle neúspěšnou bilanci budou chtít vylepšit v dnešním duelu s brněnským Tangem (od 20 hodin).

„V tabulce nám dýchají na záda, potřebujeme se od nich vzdálit, abychom před dalšími zápasy mohli být klidnější,“ poznamenal hrající trenér průběžně pátého Mýta Miroslav Semerád.

Sedmé Tango už není profesionálním celkem jako dříve, ovšem jádro původního mužstva zůstalo. „Je to zkušený tým. Budeme proti nim chtít využít zvláštností naší haly - musíme tu špatnou sérii doma zlomit,“ uvedl Semerád.

Triumf v poháru podle něho může být spíš kontraproduktivní. „Čekal jsem, že to bude trochu dramatičtější. Liga bude zase o něčem jiném,“ tušil kouč, který rozšířil kádr o mladé odchovance Nejzbachu. „Měli bychom mít všechny hráče, snad i Petra Vladyku, který v poháru nenastoupil, protože měl nakopnutou nohu,“ řekl Semerád.

Druhá Chrudim, která ještě v lize nezaváhala (a v poháru rozdrtila 10:1 Jeseník), vyráží na palubovku dvanáctého Kladna, kde hraje od 20.30. „Doufám, že ukážeme náš nejlepší futsal a odvezeme si pozitivní výsledek. Náš tým musí začít hrát od 1. do 40. minuty naprosto soustředěný a uchovat si jméno a respekt v soutěži,“ sdělil webu chrudimského Era-Packu jeden z hráčů, Brazilec Rodrigo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž