Polakovič bude boxovat o titul šampiona

Prostějov - Jedinečnou boxerskou show, která se dosud na území regionu nekonala, uvidí v pátek hala prostějovského Sportcentra. Poprvé proti sobě nastoupí profiboxeři v rámci akce Prostějov Night of The Professional Boxing. Vrcholem večera bude zápas domácího Pavola Polakoviče s Marinsem Da Souza z Brazílie o titul interkontinentální organizace WTBF.

"Bude to Pavlův nejdůležitější zápas dosavadní profesionální kariéry a zároveň i kvalifikace pro možnost utkat se začátkem srpna o titul interkontinentálního šampiona IBF," řekl Polakovičův trenér František Gašparík.

Duel v polotěžké váze je vypsaný na deset kol po třech minutách, což klade na oba boxery velké nároky především po fyzické stránce. I proto Polakovič obětoval v jediném zápasu přípravu v posledních třech měsících.

"Nebude to nic jednoduchého, ale příprava proběhla bez problémů, a proto věřím, že Pavol má na vítězství," uvedl boxerův kouč.

Night of The Professional Boxing

Supertěžká váha, na 6 kol: Robert Šulgan (ČR) - František Kasanič (Slovensko).
Lehká střední, na 6 kol: František Šimek (ČR) Lukáš Body (Slovensko).
Supertěžká, na 6 kol: Daniel Jerling (ČR) - Alexandr Kotlobai (Rusko).
O titul WTBF Intercontinental lehkotěžká, na 10 kol: Jiří Svačina (ČR) - Sergej Karaněvič (Bulharsko).
Polotěžká, na 10 kol:
Luboš Šuda (ČR) - Lukasz Rusiewicz (Polsko).
Polotěžká, na 10 kol: Pavol Polakovič (ČR) - Roberto Martins Da Souza (Brazílie).

Bývalého boxerského reprezentanta a osminásobného mistra republiky ve střední či těžké váze čeká utkání před domácím publikem. Polakovič v Prostějově žije, a navíc poslední dva tituly získal v dresu BC DTJ Prostějov.

I proto se na svůj jedenáctý zápas profesionální kariéry těší. "Osobně jsem měl velký zájem boxovat doma v Prostějově a tento sen se mi splnil. Přál jsem si, aby lidi věděli, jak ve skutečnosti vypadá profesionální box. Fanoušci se mají na co těšit a věřím, že se jim celý večer bude líbit,” řekl Polakovič.

Další souboje o tituly interkontinentální organizace WTBF přinese utkání mezi Jiřím Svačinou a Bulharem Sergejem Karaněvičem a Lubošem Šudou s Polákem Lukazsem Rusiewiczem. I v tomto případě jsou duely vypsané na deset kol.

Kromě těchto duelů se v dalších zápasech představí v ringu také řada českých profesionálních boxerů.

Noc boxerů začíná v hale Sportcentra v 18 hodin.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box, Pavol Polakovič