Plavkyni Hlaváčovou obtěžuje fanoušek

Brno - Česká plavkyně Yvetta Hlaváčová má už téměř devět měsíců problémy s neodbytným fanouškem. Osmatřicetiletý muž jí nejdříve obtěžoval telefonicky a prostřednictvím, textových zpráv na mobil. Když na jeho návrhy nereagovala, zal Hlaváčové dokonce začal vyhrožovat násilím. Poté výhrůžky směroval i na její příbuzné a blízké.

"Došlo to tak daleko, že jsem musela případ konzultovat s policií. Celá věc má samozřejmě špatný vliv i na můj trénink," prohlásila Hlaváčová.

Plavkyně ví, o koho jde. Doufá, že fanoušek svého jednání zanechá. "V opačném případě se opět obrátím na policii a na čas opustím republiku, abych se mohla nerušeně věnovat přípravě na mistrovství Evropy," zdůraznila reprezentantka.

O obtěžování původně nechtěla s médii mluvit. Názor podle svých slov změnila až poté, co se terčem nejrůznějších výhrůžek stali její blízcí. Plavkyně se s obdivovatelem seznámila prostřednictvím své internetové stránky.

Muž z Břeclavska si postupně na Hlaváčovou sehnal nejrůznější kontakty. Sportovkyně připouští, že zpočátku se jí fanoušek jevil jako sympatický muž.

"Začal se ale stavět do pozice, že je pro mě nejvhodnější partner. Nestačila jsem se divit, když začal s nejrůznějšími životními návrhy. Nejprve jsem to ignorovala, pak jsem ale řekla dost a jasně mu dala najevo svůj postoj," uvedla Hlaváčová.

Příznivec je pro plavkyni noční můrou. „Intenzita slídění, silných řečí, nechutných esemesek a oplzlých mailů se stupňuje,“ stěžuje si plavkyně. Tvrdí dokonce, že muž se nějak dostal i k jejím chráněným osobním údajům.

Dokládá to například tím, že obdivovatel má informace z jejích telefonních hovorů uskutečněných přes mobilní síť. Dále sportovkyně tvrdí, že muž překonal i hesla na jednom z největších českých internetových serverů, které provozují mailové schránky.

"Jestliže mi pan dotyčný posílá jako přílohy výhrůžných dopisů fota, která si ukládám do schránky na odeslání, mám pádný důvod se domnívat, že můj mailbox byl a je zneužíván," zdůraznila Hlaváčová.

Nejvíc ji mrzí, že se kromě ní stali terčem útoků i její blízcí. Rozhodla se, že to již nebude tolerovat, a pokud výtečník nepřestane obtěžovat, bude se bránit všemi dostupnými prostředky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž