Moderní pětibojař Ondřej Polívka.

Moderní pětibojař Ondřej Polívka. | foto: Filip Komorous

Pětibojař Polívka byl devátý na Světovém poháru v Kecskemétu

  • 0
Moderní pětibojař Ondřej Polívka skončil v závodu Světového poháru v Kecskemétu devátý a vybojoval si start v květnovém finále SP v Sarasotě. Olympijský vítěz David Svoboda byl v Maďarsku čtrnáctý a David Kindl šestadvacátý. Zvítězil Brit James Cooke.

Mistr Evropy z roku 2009 Polívka se přitom ráno probudil se sezonní alergií, která ho potrápila ještě při plavání. „Ondrovo umístění je výborné a celkově můžeme být spokojení na to, jak to začalo problematicky,“ řekl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě.

Polívka se blýskl především v závěrečné kombinaci běhu se střelbou. Čtyři položky zastřílel v součtu za 33,35 sekundy. „Což je podle mě nejlepší výkon historie. Udělal jednu chybu. Kombinovaná disciplína byla skvělá, jak střelba, tak běh,“ vyzdvihl Kučera.

Svoboda se soustředí hlavně na olympijské hry v Riu, proto pro něj Světový pohár v Maďarsku byl zejména tréninkovým závodem. „Zaplaval velmi dobře, v šermu byl velmi úspěšný z obranných akcí. V jízdě nechal skoro půl minuty, což je hodně, ale kůň byl obtížný,“ uvedl Kučera.

Do kombinované disciplíny vybíhal Svoboda s Polívkou a polovinu trati se česká dvojice držela spolu. Jenže na třetí střelbě se Svoboda nechal parťákem strhnout a vyrazil z ní, přestože pátou ránu netrefil, i když si myslel, že ano. „Takže se musel vracet a znovu zaujmout postoj.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž