Pět technických chyb vzalo Hranicím body

Hranice,KostelecnaHané - Vlastními chybami v závěru zápasu se o vítězství v Kopřivnici připravili prvoligoví házenkáři Hranic. Ještě pět minut před koncem hosté vedli 24:21 a zdálo se, že soupeři zkomplikují postup do baráže o interligu. Kostelečtí házenkáři potvrdili svou sílu na domácí palubovce a poradili si s Ostravou 28:26. "Zbytečnými chybami jsme se připravili o větší náskok," posteskl si kouč Kostelce Jiří Grepl.

"Na konci nám na palubovce zbyli samí mladí hráči, kteří v posledních třech minutách udělali pět technických chyb," viděl hranický trenér Miroslav Frank příčinu obratu v nedostatečných zkušenostech. Během utkání s Kopřivnicí se totiž jeho celek musel vypořádat s vyloučením Jiránka, Žurka a Perničky, který nastřílel devět gólů. Mladý kádr sice nad vodou držel brankář Raška, ale ani on na vše nestačil. "Byl příliš osamocen," povzdychl si Frank.

Vývoj také značně ovlivnil rozporuplný verdikt rozhodčích. "Dvě minuty před koncem, kdy jsme vedli o dvě branky, nám rozhodčí pro údajnou hru nohou sebrali míč. V tento moment kopřivnický hráč fauloval našeho házenkáře. Lavička neudržela emoce, sám jsem dostal žlutou kartu a obdrželi jsme i červenou," popsal Frank nervózní chvilky. Přesto nechtěl příčiny neúspěchu svádět právě na soudce. "Prohráli jsme si to sami a ne vinou rozhodčích," přiznal.

Kostelečtí házenkáři potvrdili svou sílu na domácí palubovce a poradili si s Ostravou (28:26). "V první vyrovnané půli převládala taktická tvrdší hra. Po přestávce se nám podařil pětibrankový trhák," popsal vývoj zápasu kostelecký kouč Jiří Grepl.

Vítězstvím se dvě kola před koncem hanácký tým bodově dotáhl na pátý Dvůr Králové. Právě s tímto družstvem se v příštím kole utká o poslední příčku v nadstavbě první ligy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž