Claudia Pechsteinová opouští místnost dopingové kontroly

Claudia Pechsteinová opouští místnost dopingové kontroly | foto: AP

Padla, plakala a musela na doping. Pechsteinová přesto tvrdí: Nekončím

  • 6
Na zimní olympijské hry do Vancouveru se neprobila. Navíc dál platí její trest za doping. A přesto německá rychlobruslařka Claudia Pechsteinová chce závodit dál. "Tohle není konec, rozhodně ne," hlesla sedmatřicetiletá pětinásobná olympijská vítězka po nepovedeném závodě v Salt Lake City.

Start v pátečním podniku Světového poháru jí výjimečně umožnil švýcarský soud. To proto, kdyby ji později v dopingové kauze omilostnili, aby měla šanci se kvalifikovat a případně závodit i na hrách ve Vancouveru.

K tomu však potřebovala na trati 3000 metrů skončit nejhůř osmá.

Ve svém boji však padla - byla třináctá.

"Zkusila jsem všechno, ale poměrně záhy mi bylo jasné, že z toho tady nic nebude," řekla uplakaná Pechsteinová. "Budu bojovat dál."

A bezprostředně po závodě ji poslali na dopingovou kontrolu.

Němka Pechsteinová skončila na domácí dráze pátá

Kdy zase bude vítězit? Na olympiádě triumfovala Claudia Pechsteinová pětkrát, ale ve Vancouveru bude chybět

Pětinásobná olympijská vítězka Pechsteinová je od července v trestu kvůli podezřelým výsledkům krevních testů. Ty podle federace ISU i arbitráže CAS nemohly vzniknout přirozenou cestou.

Švýcarský soud jí sice umožnil ve zrychleném řízení jednorázový start v Salt Lake City, ani v případě úspěchu by ale Pechsteinová neměla jistotu startu ve Vancouveru. O jejím osudu totiž rozhodne až řádný proces u švýcarského soudu.

Aktuálně má její distanc vypršet 9. února 2011. Ve stejném roce by chtěla Pechsteinová startovat na domácím mistrovství světa v Inzellu.

Je dobře, že rychlobruslařce Pechsteinové povolili i přes dosud neuzavřené šetření jejího dopingového případu start ve SP?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:00 neděle 13. prosince 2009. Anketa je uzavřena.

NE
NE 2379
ANO
ANO 676
,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž