Ondřej Synek

Ondřej Synek | foto: ČTK

Synek bude po konci kariéry sportovním ředitelem veslařského svazu

  • 0
Nejlepší český veslař historie Ondřej Synek bude po skončení aktivní kariéry sportovním ředitelem svazu a bude mít na starosti reprezentaci. Pětinásobný mistr světa před třemi týdny oficiálně oznámil, že již na vrcholové úrovni sportovat nebude, a stal se šéfem veslařů v Dukle. Nyní vedení Českého veslařského svazu (ČVS) oznámilo, že Synek bude mít na starosti v následujícím olympijském cyklu i celou reprezentaci.

 „Od spolupráce s Ondřejem Synkem očekáváme velkou energii a chuť nasměrovat českou reprezentaci do světové špičky. Ondra má mezi veslaři velkou autoritu a jeho projekt způsobu řízení reprezentačního úseku nás velmi oslovil,“ uvedl předseda ČVS Ondřej Šebek v tiskové zprávě.

Synek o konci kariéry: Byl jsem opravdu unavený. Nemám se za co stydět

Synka do nové pozice jmenovalo předsednictvo svazu na dnešním jednání, bývalý veslař bude sportovním ředitelem ČVS. „Byl jsem nabídkou veslařského svazu velmi potěšen a tuto příležitost beru jako velkou výzvu mé nové kariéry. Jsem si vědom odpovědnosti, ale věřím, že mé zkušenosti budou pro české veslování přínosem,“ řekl bývalý elitní skifař.

Medailista z olympijských her, mistrovství světa i Evropy do nové pozice formálně nastoupí 1. ledna, v nejbližší době už ale určí složení trenérské rady a jednotlivé trenéry pro posádky. Doposud měl reprezentaci na starosti Jakub Makovička.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž