Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí (modrá) a Vysokým Mýtem

Momentka z futsalového duelu mezi Chrudimí (modrá) a Vysokým Mýtem | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Selhání mistrů otupí náboj v závěru futsalové ligy

  • 0
Do konce základní části Chance futsal ligy je ve hře ještě porce 12 bodů, ale po remíze 3:3 s vysokomýtským Nejzbachem bylo na hráčích Chrudimi jasně patrné, jak kritickou ztrátu utrpěli. Aby mohli desetinásobní šampioni pomýšlet na atak prvního místa vedoucí teplické Balticflory, museli v Mýtě bezpodmínečně vyhrát. Nestalo se, a tak páteční vzájemný duel dvou nejlepších celků ligy na severu Čech přijde o část z očekávané atraktivity.

„Chtěli jsme jít zápas od zápasu. Že hrajeme stěžejní zápas v pátek u nich, jsme si nechtěli připouštět. Bylo nám jasné, že pokud v Mýtě ztratíme, tak se v Teplicích o nic hrát nebude,“ připustil zklamaný útočník Era-Packu Zdeněk Chmelík.

Pětibodová ztráta na lídra se při jeho letošní formě dá skutečně už jen těžko smazat. Pohled do tabulky je více než výmluvný. Tepličtí za osmnáct kol neztratili ani bod.

Chrudimský kolaps na palubovce Nejzbachu přitom zapříčinila mizerná produktivita, laciné chyby v defenzivě a výtečně chytající gólman Libor Gerčák.

„Selhali jsme zase v koncovce a nedisciplinovaností v obraně. Po zápase v Hradci jsme se v produktivitě opět vrátili tam, kam jsme nechtěli, protože to byl pro nás taky zápas „blbec“, kdy nám to tam nemohlo padnout. Tam jsme udělali z hradeckého gólmana hvězdu, teď v Mýtě z Géry. Chytá dobře každý zápas za reprezentaci a Nejzbach také drží. Věděli jsme, že něco pochytá, ale stejně jsme z těch příležitostí měli góly přidat,“ mrzelo Chmelíka.

Právě on v derby poslal úřadující mistry do vedení. Avšak ani následný mírný náskok 3:1 Chrudimi na potřebný triumf nestačil. „Pořád jsme Nejzbach nechali v kontaktu, jelikož jsme nebyli schopni proměnit naše šance. Špatný zápas z naší strany. O vyrovnávací gól jsme si koledovali,“ kál se šestadvacetiletý forvard Chmelík.

Nízká efektivita Chrudimi mohla být způsobena absencí kapitána Lukáše Rešetára, který se zranil na reprezentačním dvojutkání na Ukrajině. Mýtu v útoku naopak vyšla proti mnohem technicky lepšímu sokovi sázka na tradiční zbraň v podobě Gerčákových dlouhých nákopů a výhozů na vysoké útočníky.

„Mýto si to těmito balóny vpředu usnadňuje. Nepříjemně se brání. Stane se, že se pak někdo zapomene, nebo se míč odrazí k jinému hráči. Chtěli jsme se s tím popasovat, ale nepodařilo se nám to,“ litoval Chmelík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž